mszp.hu | Belföld | közlemény parlament
2017. október 05. 16:06

Költségvetési bizottság: a Fidesz-KDNP képviselői nem járnak be a munkahelyükre, csak felveszik a fizetésüket

Költségvetési bizottság: a Fidesz-KDNP képviselői nem járnak be a munkahelyükre, csak felveszik a fizetésüket
A Költségvetési bizottság kormánypárti tagjai nem járnak be munkahelyükre, nem végzik el a munkájukat. A Fidesz-KDNP politikusai egyszerűen nem jelentek meg a testület mai ülésén sem, pedig fontos témák voltak napirenden: arról kellett volna beszámolni, hogy a letelepedési kötvénnyel bevándorolt csaknem 20 ezer külföldi mennyi befektetést hozott az országnak, illetve eddig mennyi pénzt kellett nekik visszafizetni kamatostól a lejárt kötvények után.
A bizottság választ várt volna arra is, hogy a Fidesz-KDNP képviselői miért gondolják úgy, hogy a magyar oktatással semmi baj nincs, miközben óriási a pedagógushiány, az iskolák országszerte „bármilyen szakos tanárt” keresnek, a KLIK átszervezése pedig hatalmas káoszt teremtett.
 
Mindezek a problémák a kormánypárti képviselők számára nem léteznek, nekik csak az a fontos, hogy megkapják a fizetésüket, dolgozni már nem akarnak érte.
 
Pedig ha a kormánypárti képviselők dolgoznának, tudhatnák, hogy az MSZP bizottsági tagjainak konkrét javaslataik voltak a károk helyrehozatalára: 50 milliárd forintot javasolnak átcsoportosítani a pedagógusok béremelésére és az intézmények fenntartására. Ez a pénz megvan, csak el kellene venni Orbán Viktor várba költöztetéséből és a stadionok építésére szánt összegből.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Mesterházy Attila, a Költségvetési bizottság elnöke és Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese

Kapcsolódó párttagok