mszp.hu | Belföld | közlemény parlament
2017. október 05. 16:06

Költségvetési bizottság: a Fidesz-KDNP képviselői nem járnak be a munkahelyükre, csak felveszik a fizetésüket

A Költségvetési bizottság kormánypárti tagjai nem járnak be munkahelyükre, nem végzik el a munkájukat. A Fidesz-KDNP politikusai egyszerűen nem jelentek meg a testület mai ülésén sem, pedig fontos témák voltak napirenden: arról kellett volna beszámolni, hogy a letelepedési kötvénnyel bevándorolt csaknem 20 ezer külföldi mennyi befektetést hozott az országnak, illetve eddig mennyi pénzt kellett nekik visszafizetni kamatostól a lejárt kötvények után.
A bizottság választ várt volna arra is, hogy a Fidesz-KDNP képviselői miért gondolják úgy, hogy a magyar oktatással semmi baj nincs, miközben óriási a pedagógushiány, az iskolák országszerte „bármilyen szakos tanárt” keresnek, a KLIK átszervezése pedig hatalmas káoszt teremtett.

Mindezek a problémák a kormánypárti képviselők számára nem léteznek, nekik csak az a fontos, hogy megkapják a fizetésüket, dolgozni már nem akarnak érte.

Pedig ha a kormánypárti képviselők dolgoznának, tudhatnák, hogy az MSZP bizottsági tagjainak konkrét javaslataik voltak a károk helyrehozatalára: 50 milliárd forintot javasolnak átcsoportosítani a pedagógusok béremelésére és az intézmények fenntartására. Ez a pénz megvan, csak el kellene venni Orbán Viktor várba költöztetéséből és a stadionok építésére szánt összegből.

MSZP

Bővebb információ: Mesterházy Attila, a Költségvetési bizottság elnöke és Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53