mszp.hu | Belföld
2022. április 07. 09:41

A háborús retorika lecsengésével ismét a megélhetés fogja aggasztani az embereket

A háborús retorika lecsengésével ismét a megélhetés fogja aggasztani az embereket
Több százezer korábbi ellenzéki fordult most inkább hamis ígéretekkel kampányoló, védelmet ígérő zsarnoka felé – ez nagyfokú kiszolgáltatottságra utal

A háborúval megfélemlített embereknek az utolsó két hétben több, őket megvédő biztos szakembert kellett volna mutatni, ez döntött ugyanis akkor, amikor az volt a kérdés, hogy min múlik a győzelem – erről beszélt Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettesese szerda reggel az ATV Start című műsorában.

Hozzátette, a kormányzóképességen is múlt a választás, hiszen az „pontosan azt jelenti, hogy mennyire tudja a megélhetés biztonságát és úgy általában a biztonságot valaki szavatolni, és mennyire hiszik el neki”.

A szocialista politikus kiemelte, nemcsak az ellenzéki miniszterelnök-jelöltet kellett volna szerepeltetni, hanem a leendő kormánytagokat is, hiszen, mint mondta, a Korszakváltás pozitív programja mellé nagyon sok nagy tudású, tapasztalt ember sorakozott fel.

Felidézte, amint például bejelentették, hogy ő lesz a munkaügyi felelőse az új kabinetnek, rögtön érkezett sokfelől a lelkes és szakértő segítség. „Jöttek azok emberek, akik régen kormányon voltak, Kiss Péter alatt, akik azt mondták, hogy mi tudjuk, hogy miről szól a kormányzás, segítünk neked. Mert elhitték azt, hogyha kormányozni fogunk, én akkor is a munka világát fogom képviselni, és az én párton akkor is azt fogja képviselni. Szóval, ezen az úton megyünk tovább” –jelentette be.

Az MSZP elnökhelyettese aláhúzta, nem szereti hallani az “agymosott fideszes” kifejezést és kérte a közösségi médiafelületeken kommentelő ellenzékieket, hogy ne gyalázzák azokat a szegény embereket sem, akik egzisztenciális félelmükben szavaztak a Fideszre.

A választást értékelve elmondta, a baloldal ott volt, nem rajtuk múlt az eredmény, inkább a Jobbik szavazói hiányoztak az ellenzéknek. „Nem hozta a vidéket a Jobbik, (…) mert abban a pillanatban, amikor annak idején leszálltak a cigányozásról, azok az emberek, akik ilyen szélsőségesek voltak, elmentek a Mi hazánkba vagy a Fideszbe. És abban a pillanatban, amikor megszületett a DK-Jobbik szövetség, akkor pedig mentek a többiek, és nem voltak aktivisták mellettünk, tisztelet a kivételnek, aki kemények küzdött velünk, MSZP-sekkel, DK-sokkal” – hangsúlyozta Komjáthi Imre.

Kapcsolódó párttagok