mszp.hu | Belföld
2021. július 31. 10:23

Komjáthi: A járványhelyzetet a kormány ne furkósbotként használja!

Komjáthi: A járványhelyzetet a kormány ne furkósbotként használja!
Stadionnal, betonnal vagy vadászati kiállítással nem lehet jóllakni! Az MSZP programjában szereplő, az óriási inflációt legyőző, tisztességes bérfeltételekkel azonban újra lehetne kenyér a magyar munkavállalók asztalán.

Napról napra látjuk a bőven 5% felett elszabadult brutális inflációt, és a kormány még mindig csak a luxusberuházásaira költ – emlékeztetett Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese szombati online sajtótájékoztatóján.

„Azt látjuk, hogy a bérből és fizetésből élő Orbán Viktor baráti körét egészen más problémák foglalkoztatják, mint a valóban bérből, fizetésből élő magyar embereket. (…) Nekik az a problémájuk, hogy hogyan cseréljék az egyik méregdrága jachtot egy még drágábbra, hogy éppen melyik luxusrepülőgéppel utazzanak nyaralni. Azt is látjuk, hogy nagy problémát jelent nekik, hogy hogyan öntsék tele az országot még több betonnal és hogyan adjanak még több pénzt a „vadászati kiállításnak” csúfolt Semjén-showra” – hívta fel a figyelmet Komjáthi.

Hangsúlyozta, az MSZP szerint azokat az embereket, akik a mindennapi túlélésért küzdenek, nem ilyen dolgok foglalkoztatják. „Az árak elszabadultak, az infláció az egekben, az élelmiszerárak egyre jobban drágulnak, egyre jobban megnehezítik az emberek életét, és az egyre dráguló üzemanyag ára, az még csak ezután fog még jobban begyűrűzni majd” – sorolta a borús kilátásokat.

„Van egy mondás: többe kerül a hús, mint a leves. Most már ott tartunk, hogy többe kerül a zöldség, mint a leves! Mikor fog a kormány ennek gátat szabni”? – tette fel a kérdést.

„Érdeklik-e Orbán Viktort és baráti körét azok az emberek, (…) akik a járványhelyzet alatt elvesztették a munkájukat, akik érdekében az MSZP nem egyszer, nem kétszer, nagyon sokszor felemelte a hangját? Akiknek nem kalácsot kértünk: kenyeret, esélyt” – folytatta a kérdések sorát.

Felidézte, a szocialisták kérték, hogy emeljék 9 hónapra az álláskeresési járadékot és ennek a minimum összege legyen 100.000 forint. „Természetesen a dicsőséges nagyurakat ez sem érdekelte, el voltak foglalva az urizálással” – emlékeztetett Komjáthi a kormány elhibázott, érzéketlen lépéseire.

„A járványhelyzetet a kormány ne furkósbotként használja! Egyik oldalról nem segít, a másik oldalról pedig leveri azokat, akik például jogos bérharcot szeretnének folytatni: azt akarják, hogy emelkedjenek a béreik, ne alamizsnát kapjanak, hanem tisztességes béreket, megbecsülést” – húzta alá.

Idézte a miniszterelnököt, aki nem is olyan régen azt mondta, nincs ingyen pénz, nem segélyalapú társadalmat akar építeni. „Mi sem! Mi olyan társadalmat akarunk építeni, ahol megbecsülik a dolgozó embereket anyagilag és erkölcsileg is. Ez szerepel az MSZP „Kormányváltást! Korszakváltást!” című előválasztási programjában is” – hívta fel a figyelmet.

Kijelentette, a változásra, a váltásra csak a kormányváltás a garancia.” A dolgozók csak ránk és a kormányváltásra számíthatnak. Arra, hogy lesz olyan Munka Törvénykönyve, amely védi a munkavállalót; lesz olyan kormány, amely nem szolgáltatja ki a dolgozókat a multinacionális cégeknek és nem az oligarchák zsebét fogja tovább tömni, amelyik nem fog letörni azok kenyeréből, akik már egyébként is éhesek”.

„Figyeljék a Facebook oldalunkat, figyeljék jelöltjeink kampányát: támogassanak minket! ” – hívott fel végezetül az MSZP elnökhelyettese.

Kapcsolódó párttagok