mszp.hu | Belföld
2021. február 01. 09:26

Komjáthi: „A remény ideje lejárt, eljött a cselekedet ideje”!

Komjáthi: „A remény ideje lejárt, eljött a cselekedet ideje”!
A kormány késlekedése miatt nem tudták felhasználni az emberek a SZÉP-kártyákon ragadt pénzeket, ami közvetve az egész gazdaságot sújtja. Ezért nyújtja be a SZÉP-kártya felhasználhatóságáról szóló törvényjavaslatát az MSZP.

Az emberek, a családok, a kiskereskedők és a vendéglátósok mellett állnak ki javaslatukkal a szocialisták, mondta vasárnapi online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese.

„A Magyar Szocialista Párt törvényjavaslatot nyújt be a Parlamentnek, a SZÉP-kártyák felhasználhatósága érdekében úgy, hogy az alszámlák felszabadításával a bent ragadt összegeket bármilyen formában élelmiszerre is lehessen költeni és a bankok ne vonhassanak le 3%-os szolgáltatási díjat. A kormány továbbra sem tesz azért, hogy javuljanak a SZÉP-kártya felhasználásának szabályai, mi azonban az MSZP-ben úgy gondoljuk, hogy minél előbb cselekedni kell!” – jelentette be Komjáthi.

„Nem tudhatjuk, hogy meddig és milyen formában maradnak még fent a korlátozások, de azt tudjuk, hogy sok más terület mellett a vendéglátás is nagyon nagy bajban van” – a javaslat őket és a kiskereskedelmet is segítené, hangsúlyozta az MSZP elnökhelyettese.

„Mivel nem a munkavállalók hibája, hogy nem tudták időben felhasználni a kártyán lévő pénzt, ezért azt javasoljuk, hogy a bankok ne vonhassák le a 3%-os szolgáltatási díjat a 2 évnél régebben utalt összegek után” – mondta.

Emlékeztetett, a párt írásbeli kérdéssel is fordult a kormányhoz, hogy mit terveznek a helyzet megoldására. „Válaszukban Tállai András mindössze annyit tudott mondani, hogy reményei szerint, úgymond, a pénz felhasználóható lesz a közeljövőben”.

„Az emberek lassan egy éve reménykednek abban, hogy a kormány valódi lépéseket tesz; hogy bevezetnek egy komoly bértámogatási rendszert, amit az MSZP a válság kezdete óta követel. A remény ideje lejárt, eljött a cselekedete ideje!” – szólított fel.

Komjáthi Imre elmondta, valójában senkinek nem érdeke, hogy a juttatások ne legyenek felhasználva: sem annak, aki kapja, sem annak, aki adja. „Mi, az MSZP-ben, azt gondoljuk, hogy jó lenne a vállalkozásoknak és a családoknak is, ha ezt a törvényjavaslatot elfogadnák a Parlamentben. A kormány tagjai ugyanis most tétlenül ülnek bársonyszékükben és kényelmesen, ölbe tett kézzel nézik, hogyan viaskodnak az emberek a mindennapokban a nehéz helyzettel”.

„Az emberek nem ezt várják egy felelős kormánytól. Reménykedés helyett tettekre van szükség!” – hangsúlyozta a szocialista politikus.

Kapcsolódó párttagok