mszp.hu | Belföld
2021. június 19. 15:24

Komjáthi: „Az M0-s elesett, és ez a Mekk Elek-kormányzás sara”!

Komjáthi: „Az M0-s elesett, és ez a Mekk Elek-kormányzás sara”!
Csepel-Soroksár több mint 100.000 lakosát és az ország szíve körül élő embereket veri át a kormány, amikor csak hitegeti őket és tétlenül nézi az irgalmatlan dugókat a budapesti körgyűrűn.

Múlt szeptemberre ígérték a megoldást, de a kormányfő és további 5 bátor embere mindeddig képtelenek betartani ígéreteiket – emelte fel szavát sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese és csepel-soroksári egyéni jelöltje pénteken, Budapesten, a csepeli Városháza előtt.

Elmondta, az autók rádiójában leggyakrabban elhangzó mondat, hogy „az M0-s elesett”, a „Mekk Elek-kormányzásnak” köszönhető. „Hallgat Borbély Lénárd, Csepel polgármestere; nem emeli fel szavát a kialakult helyzetért, ami a HÉV-et érinti, ami a hárosi M0-s hídat érinti, ami a csepeliek mindennapjait érinti Németh Szilárd, aki kormánytag, csepeli. Palkovics László, Máger Andrea és Fürjes Balázs pedig egymásra mutogatnak” – illusztrálta a kormány tétlenségét Komjáthi.

Hangsúlyozta, a helyzet megoldása az, ha tisztességgel elvégzik a munkát. „Karácsony Gergely, főpolgármester úr már tavaly levélben fordult Palkovics miniszter úrhoz a kialakult helyzet miatt, hogy már megint mi van a hárosi M0-s híddal, újra javítani kell” – mondta Komjáthi Imre, hozzátéve, hogy Palkovics akkor levélben tett ígéretet arra, hogy 2020 szeptemberére megoldódik a helyzet, de jól láthatóan nem ez történt.

„Ez a Mekk Elek-kormányzás csődje! Azonnali megoldást várnak a csepeliek, a dél-pestiek, a soroksáriak, mert az M0-s hárosi híd bedugulása miatt a forgalom rázúdul a belvárosra, Budapest belső kerületeire: ez az oka a dugóknak” – mutatott rá a szocialista politikus.

„Elég volt a hazudozásból, elég volt a mekkelekségből, kormányozzanak és vállaljanak felelősséget azért, amit csinálnak! Ezt várják a csepeliek, a soroksáriak, a dél-pestiek és a budapesti emberek. Látjuk, hogy azoktól nem várhatnak a csepeliek és a soroksáriak semmit, akiknek ez lenne a feladatuk. A Csepel-soroksáriak hangja nem jut el oda, ahová kell, de akkor használják a mi hangunkat! Mi eljuttatjuk a panaszaikat, a dühüket: írásbeli kérdéssel fogunk fordulni a kormánytagok felé és követeljük az azonnali megoldást” – jelentette be.

„Palkovics úr, Máger asszony, Fürjes Balázs és minden kormányzati szereplő, és legfőképpen Csepel képviselői, Borbély Lénárd és Németh Szilárd vállalják a felelősséget, álljanak ki, menjenek vizet osztani azoknak az embereknek, akik most ott senyvednek a dugóban, mert ők a felelősek” – szólította fel a kormányt az MSZP elnökhelyettese, Csepel-Soroksár szocialista képviselőjelöltje.

Kapcsolódó párttagok