mszp.hu | Belföld
2023. február 02. 12:45

Komjáthi Imre: A Dunaferr dolgozóinak is joga van a biztonsághoz

Komjáthi Imre: A Dunaferr dolgozóinak is joga van a biztonsághoz
Az MSZP társelnöke örvendetesnek tartja, hogy a Dunaferr dolgozói végre megkapják elmaradt bérüket. De vajon miért kellett ezt ilyen sokáig húzni?

Orbán Viktor bejelentette, hogy a következő 6 hónapban kifizeti az állam a Dunaferr dolgozóinak bérét. Ez több mint 16 milliárd forintot jelent. 

"Örülönk neki, hogy a kormány végre meghallotta azt, amire többek között az MSZP is többször felhívta a figyelmet. Ezek szerint mégsem felesleges a problémákat asztalra tenni, a Parlamnetben felszólalni, vagy a Dunaferr előtt követelni azt, hogy sok év tétlenkedés után a kormány végre rendezze a gyár és a dolgozók jövőjét" - hívja fel rá a figyelmet Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke.

Komjáthi emlékeztett, hogy már három éve tiltakoznak a Vasas Szakszervezettel közösen a Dunaferr ügyében. Többször felhívták a figyelmet arra, mekkora a gond, tüntettek az orosz nagykövetség előtt, követelték a kormányzati lépéseket, elmondták: ha kell, akkor „gyámság alá kell helyezni” a Dunaferrt.

A kormány tétlenül nézte végig, ahogy tönkremegy a Dunaferr és munkavállalók ezrei kerülnek nehéz helyzetbe.

„Hogyha a szakszervezetet, ami gyakorlatilag a munka világának immunrendszere, kiiktatják, akkor (...) ez a helyzet áll elő” – mondta korábban az Egyenes Beszédben Komjáthi Imre.

Kapcsolódó párttagok