mszp.hu | Belföld | Foglalkoztatás
2023. január 16. 14:03

Komjáthi Imre: A kormány végre belátta a Dunaferr esetében, hogy van felelőssége és feladata

Komjáthi Imre: A kormány végre belátta a Dunaferr esetében, hogy van felelőssége és feladata
Minden Dunaferr-dolgozó megkapja a decemberi fizetését a napokban – jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Czomba Zoltán. Az MSZP társelnöke, Komjáthi Imre kiemelte, ez a szocialista párt érdeme is, hiszen évek óta harcolnak a Dunaferr dolgozóinak jogaiért.

„Jó reggelt kívánunk, kedves kormányzat! Van eredménye annak, ha éveken keresztül határozottan kiállunk a magyar dolgozók érdekei mellett, hiszen a Dunaferr esetében a kormány végre belátta, hogy van feladata és felelőssége” – írta Facebook-bejegyzésében Komjáthi, aki szerint már annak is örülni kell, hogy a munkások legalább a fizetésüket megkapják.

2020-ban a gyárkapuban, aztán a médiában, a demonstrációkon, aztán a parlamentben emelt szót az igazi baloldal képviselőjeként az MSZP a magyar munkavállalók érdekében a Dunaferr ügyében is. Számos sajtótájékoztató, több parlamenti kérdés, napirendelőtti felszólalás, országgyűlési határozati javaslat segítségével is azért dolgoztak, hogy elérjék, a kormány lépjen valamit az ügyben.

Komjáthi kiemelte, már évekkel ezelőtt azt hangoztatta az MSZP is, amit most már az államtitkár is mond. "Tisztában vannak azzal, hogy a térség meghatározó foglalkoztatója a Dunaferr, amely ha végleg bezár, akkor az egész régió kerül lehetetlen helyzetbe." 

Évekkel ezelőtt is lehetett volna már lépni, pláne mióta "veszélyhelyzetekre" hivatkozva rendeletileg kormányoznak. Már 25 hónapja mondogatja Komjáthi és az MSZP, ha kell gyárkapuban, ha kell a tv-stúdiókban: "Cserben hagyta a kormány a Dunaferr dolgozóit!

Az MSZP azonnali intézkedést követel a dolgozók érdekében!" 25 hónap kellett, hogy megértsék és lépjenek végre, és ne csak a nagytőkések, az oligarchák érdekét szolgálják. Ebből is látszik, hogy a Magyar Szocialista Párt a magyar dolgozók érdekeit védi, képviseli, míg a Fidesz a nagytőke, a multik, az oligarchák kiszolgálója. 

Most már érdemes lenne a Tungsram kizsákmányolt munkavállalói érdekében is lépni! Hiszen az ő érdekükben is jó ideje követeli az MSZP ezt. A szocialista párt konkrét forrás javaslatot is tett: a magyar kormány hívjon le egy jelentősebb összeget az Európai Globalizációs Alapból az érintett munkavállalók átképzésére, bérkiegészítésére, vagy önálló vállalkozásuk elindításának támogatására.

Kapcsolódó párttagok