mszp.hu | Belföld | Oktatás
2023. április 24. 13:02

Komjáthi Imre: A pedagógus státusztörvény nem más, mint egy bosszútörvény

Komjáthi Imre: A pedagógus státusztörvény nem más, mint egy bosszútörvény
„A pedagógus státusztörvény nem más, mint egy bosszútörvény, egy pedagógus rabszolgatörvény, amely nem szolgálja sem a tanárok, sem a diákok érdekét” – írta hétfő reggel Facebook-bejegyzésében Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, aki hétfő reggel a Belügyminisztérium épülete előtt tüntetett a pedagógus-státusztörvény ellen.

Hétfő reggel demonstráción vett részt több ellenzéki párt politikusa is, az MSZP-ből Komjáthi Imre társelnök, országgyűlési képviselő. Kora reggel a Szent István Bazilika előtt gyülekeztek a demonstrálók, majd innen sétáltak át a tárcához. A rendőrök háromnegyed nyolc környékén igazoltatták a résztvevőket, majd a tüntetésen megjelentek a minisztérium Széchenyi téri bejárata előtt ültek le, különféle transzparensekkel a kezükben. 

„A tervezet a pedagógushiányt röghöz kötéssel, munkaóra emeléssel, és átvezényelhetőséggel oldaná meg, továbbá a pedagógusok szakmai szabadságuktól teljesen megfosztva a jövőben már a pedagógiai programról, az éves munkatervükről, de a nevelés nélküli munkanapjaikról sem dönthetnének. A pedagógusok munkája technikai eszközökkel megfigyelhető lenne, használati eszközeikbe belenézhetnének. A közalkalmazotti státuszt elvennék a tanároktól, és egy új foglalkoztatotti kategóriába sorolnák őket” – írta Facebook posztjában Komjáthi Imre a demonstrációról bejelentkezve.

Az MSZP pénteken felkarolta a pedagógus státusztörvény ügyét, hiszen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógus Szakszervezet felkérte a szocialista pártot, hogy menedzselje le az ügyet. Ahhoz azonban, hogy az Alkotmánybírósághoz lehessen fordulni a normakontrollal, 50 aláírásnak kell összegyűlnie, így dr. Tóth Bertalan arra kérte a többi ellenzéki képviselőt, hogy támogassák az ügyet.

Kapcsolódó párttagok