mszp.hu | Belföld
2024. május 24. 09:26

Komjáthi Imre: A szociáldemokraták és zöldek szövetsége meg fogja védeni a magyar dolgozókat

Komjáthi Imre: A szociáldemokraták és zöldek szövetsége meg fogja védeni a magyar dolgozókat
Miskolcon folytatódott az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség országjárása. Az eseményen beszédet mondott Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke.
Komjáthi Imre felidézte, hogy az éhségmenet során, 2012-ben, egy fagyos reggelen egy maroknyi ember indult el Budapestre, mivel a kormány akkor teleplakátozta azzal az országot, hogy „Magyarország jobban teljesít”, miközben Borsodban inkább a szegénység és a nyomor mértéke növekedett. 
 
Komjáthi Imre John Steinbeck amerikai szerzőt idézve elmondta, hogy meg kell fizetni annak az árát, ha egy kizsákmányoló rendszer van hatalmon. Hiszen a szomorú lélek gyorsabban öl, mint a bacilus. „Magyarország a szomorú lelkek országa lett” – érvelt az MSZP országgyűlési képviselője. 
 
A legtöbb betegségnek lelki okai vannak, nem véletlenül halnak meg ilyen sokan hazánkban, azért magas a halandósági mutató, mivel hiányzik az országból az emberség, a megbecsülés, az odafigyelés, a biztonság és a gondoskodás.  
 
2010 előtt 1047 munkaügyi ellenőr dolgozott hazánkban, napjainkban mindösszesen csak háromszázan, ezért történhet meg az, hogy az iváncsai akkumulátorgyárban egy robbanás következtében munkavégzés közben halnak meg honfitársaink, és még az oda érkező ellenőrök is megmérgeződtek.
 
Miközben a kormány nemzetinek mondja magát, aközben kiszolgáltatottá teszi a magyar munkavállalókat,  prédaként dobják őket a távol-keleti nagytőke elé. 
 
Az önálló Munkaügyi Minisztérium jár a magyar dolgozóknak, akiket meg kellene becsülni, hiszen semmivel sem érnek kevesebbet, mint a német, a svájci vagy luxembourgi társaik. 
 
A szociáldemokraták és zöldek szövetsége meg fogja védeni a magyar dolgozókat. Komjáthi Imre elmondta, hogy ő még egy olyan világban nőhetett fel, ahol a megbecsülés és a tisztelet járt a magyar dolgozóknak, miközben napjainkban lenézik és semmibe sem veszik őket. 
 
„A szociáldemokraták és zöldek szövetsége azt tudja ígérni, amit én a hat gyermekemnek: mindig lesz tető a fejed felett, mindig meleg otthon vár. Mindig lesz étel az asztalon. A cipőd nem lesz lyukas és a kabátod sem széllel bélelt. Ha beteg leszel ápolunk, lesz gyógyszer a bajra. Mindig meg fogunk hallgatni, beutazhatod a világot.
 
Lehetsz, aki akarsz, választhatsz magadnak olyan életet, hogy büszke legyél a nemzetedre és az országod is büszke lesz rád. Nyugodtan járhatsz a magasban, mert a közösséged ott lesz, hogy elkapjon, megtartson és bíztasson” - összegzett beszéde végén az MSZP társelnöke.

Kapcsolódó párttagok