mszp.hu | Belföld | Oktatás
2023. január 03. 16:40

Komjáthi Imre élelmiszereket vásárolt a Tudásmenet résztvevőinek

Komjáthi Imre élelmiszereket vásárolt a Tudásmenet résztvevőinek
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke elsősorban szülőként, volt szakszervezeti vezetőként vesz részt a menetben.

Komjáthi Imre a keddi 33 kilométeres táv teljesítéséhez vásárolt a résztvevőknek élelmiszereket.

"A szihalmi boltban vettem egy kis energiát a menetelőknek. Nagyon brutális 33 kilométeres a mai táv" - írta.

Az MSZP társelnöke Facebook posztjában arra kérte az embereket, támogassák a vonulókat a pihenőpontokon, hiszen naponta több tíz kilométeres távokat kell megtenniük, a hidegben, egy héten keresztül. Forró teával, szendvicsekkel és további élelmiszerekkel hatalmas segítséget nyújthatnak a helyiek a vonulásban résztvevőknek.

„Szolidárisnak kell lenni a pedagógusokkal, diákokkal, mert soha nem felejthetjük el, hogy ma ők, de holnap akár te is lehetsz, akit a hatalom megfoszt a jogaitól, vagy kizsákmányol, mint munkaadó” – írta az MSZP társelnöke.

Hétfő reggel a miskolci Herman Ottó Gimnáziumtól indult a Tudásmenet az oktatásért! demonstráció, a magyar oktatás és a pedagógusok helyzete miatt folytatott tüntetéssorozat évnyitó akciójaként.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a hétfői induláskor úgy fogalmazott: „2012-ben, amikor az első éhségmenetet indították, még nem gondoltuk volna, hogy egy nap nem közmunkások, és a jogos jussukért és a jogaikért tüntető munkásemberek, hanem tanárok és diákok kényszerülnek hasonló menetre. Itt van velem az egykori éhségmenet több tagja is, köztük Tóth Imre Miklós, aki ötletgazdája volt a vonulásnak. Ott tartunk, hogy nem akarunk egy olyan országban élni, ahol tanárokat lehet kirúgni azért, mert felemelik a hangjukat a jogaikért. Nem akarunk egy olyan országban élni, ahol diákokat meg lehet fenyegetni, mert kiállnak a tanáraik mellett.”

A szocialista politikus kiemelte, nem politikusként vesz részt a demonstráción, hanem 4 gyermek szülőjeként, akinek kötelessége kiállni a pedagógusok jogai mellett. Komjáthi hozzátette, az Éhségmenet szervezőjeként fontos számára minden olyan ügy, ami a társadalom legégetőbb problémáiról, a keményen dolgozó magyar emberekről szól. Hozzátette, a Magyar Szocialista Párt ugyan szervezőként nem tevékenykedett a Tudásmenet lebonyolításában, de egyértelműen támogatja azt. A szocialista párt támogatja a vonulást, hiszen 11 éve, a dolgozó emberek, egyszerű közmunkások az alapvető jogaikért és tisztességes fizetésért meneteltek az Éhségmenetben, most a nemzet napszámosai teszik ugyanezt a jobb munkafeltételekért, az ország jövőjéért.

Kapcsolódó párttagok