mszp.hu | Belföld
2024. június 10. 14:44

Komjáthi Imre: Az MSZP a politika emberi hangja, mindig az volt, és az is marad

Komjáthi Imre: Az MSZP a politika emberi hangja, mindig az volt, és az is marad
A Magyar Szocialista Párt mindig az emberek hangjaként szólalt meg, a magyarok érdekeit képviselte, ennek eredménye, hogy sikerült megőrizni önkormányzati helyeiket, s újabb városokban győzött szociáldemokrata politikus. Komjáthi Imre a parlament hétfői ülésnapján napirend előtti felszólalásban összegezte az elmúlt hetek kampányát a kormány és az ellenzék oldaláról is.

Az MSZP a politika emberi hangja lesz mindig – erre tett ígéretet Komjáthi Imre társelnökké választásakor, s országgyűlési képviselővé válásakor is. Az emberségességre, a megbecsülésre és a gondoskodásra igyekezett fókuszálni, s arra kérte a kormánypártokat is, hogy bizonyos ügyeket ne pártpolitikai érdekek mentén kezeljenek. Ilyen a gyermekvédelem vagy a mellrák elleni küzdelem ügye is, a Fidesz azonban nem volt partner a közös munkában.

Komjáthi Imre – baloldali politikustársaihoz hasonlóan - nem tett le az emberközpontú politikába vetett hitéről, számukra változatlanul az ember az elsődleges. Az elmúlt hetek kampánya éppen emiatt volt fájdalmas, hiszen a kormány gyűlölettel mérgezte meg az országot, félelmet szítottak.

Az MSZP társelnöke szerint a kormány azért nem a sikereivel kampányolt, mert nincs olyan eredmény, amelyre büszke lehetne. Az egészségügy romokban áll, a munkavállalókat cserben hagyták, ellehetetlenítették őket, az oktatást lezüllesztették, leépítették a szociális szférát. Ehhez hasonlóan nem foglalkoztak az idősellátással, a szakemberhiány számos szektorban egyre komolyabb méreteket ölt. A munkanélküliség pedig továbbra is nagyon magas, mivel az oktatás lerombolásának következménye lett a képzetlen fiatalság és a növekvő analfabetizmus.

Komjáthi Imre szerint a kormánynak nincsenek sikerei, ezért inkább a félelmet használták fel az emberek meggyőzése érdekében. A szociáldemokratáknak azért sikerült megőrizni önkormányzati helyeiket, mert ők a sikereikkel kampányoltak. Paks, Szolnok, Orosháza, Keszthely azért került ellenzéki kézre, mert a helyiek hisznek a baloldali értékrendben, melynek centrumában az ember, a megértés, a megbecsülés, az odafigyelés és a gondoskodás áll. 

„Az MSZP a politika emberi hangja. Az volt, az lesz, és nem fogjuk feladni, itt, a Parlamentben nagyon sokszor fogják még hallani ezt az emberi hangot” – zárta felszólalását Komjáthi Imre.

Kapcsolódó párttagok