mszp.hu | Belföld
2023. február 27. 12:48

Az MSZP javaslatai a dolgozó emberek biztonságát szolgálják, de a Fideszt csak a pénz érdekli

Az MSZP javaslatai a dolgozó emberek biztonságát szolgálják, de a Fideszt csak a pénz érdekli
A Magyar Szocialista Párt határozottan kiáll a magyar dolgozók mellett, a párt minden benyújtott javaslata a dolgozók biztonságát szolgálja. „Szégyennek tartjuk, hogy a Fidesznek fontosabb a pénz, mint az emberek biztonsága” – mondta hétfői online sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, miután a Fidesz leszavazta a szocialisták javaslatát.

A Parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottsága hétfő reggel tárgyalta az MSZP határozati javaslatát, amely a kormány stratégiai partnereit, és a magyar munkavállalók biztonságát érinti. „A bizottság fideszes tagjai egy szót hallottak meg: a pénz. Azzal foglalkoztak, hogy melyik cég, mennyi támogatást kap vagy nem kap. Amivel nem foglalkoztak, az az ember” – mondta Komjáthi Imre, aki szerint szégyen, ami a bizottsági ülésen történt.

Az MSZP javaslata arról szól, hogy ne lehessen stratégiai partnerségi szerződést kötni, olyan céggel, amely nem tartja tiszteletben a magyar törvényeket, amelynek nincsenek rendezett munkaügyi kapcsolatai. Ha pedig egy cég megsérti a magyar munkaügyi törvényeket, akkor ezt a stratégiai partnerséget fel lehessen mondani.

Komjáthi Imre konkrét esetként említette a Tungsramot, ahol mielőtt utcára tették a dolgozókat, a cég felmondta a kollektív szerződés bizonyos részeit. „Súlyos összegekkel károsították meg a munkavállalókat. Egy minimálbéres dolgozó esetében 1 millió forintot vettek ki a zsebéből annak, akit előtte az utcára tettek” – mondta a párt társelnöke.

Az MSZP-nek az a fontos, hogy egy épülő akkumulátorgyárban a magyar munkavállalók ne kockáztassák az egészségüket azért, mert nincsenek megfelelő munkaügyi ellenőrzések. Az a fontos, hogy a munkáltató ne mondhassa fel a kollektív szerződés bizonyos részeit.

Az igazi baloldal pártjának dolgozók biztonsága a fontos!

Kapcsolódó párttagok