mszp.hu | Belföld
2024. június 24. 13:45

Komjáthi Imre: Baloldali politika nélkül nem lehet normális társadalmat építeni

Komjáthi Imre: Baloldali politika nélkül nem lehet normális társadalmat építeni
A június 9-i választásokat követő hetek tanulságairól és társelnöki posztról való lemondásáról is beszélt Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn reggel a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában. A szocialista politikus számos témában kifejtette véleményét, így a baloldaliság helyzetéről, az ellenzék által elkövetetett hibákról, valamint az MSZP jövőjéről is.

Szombaton jelentette be az MSZP két társelnöke lemondását posztjáról, egyúttal azt is leszögezték, az őszi tisztújításig biztosított a párt működése. Komjáthi Imre szerint egy vezetőnek vállalni kell a felelősséget annak érdekében, hogy megőrizze erkölcsi tartását és hitelességét. A döntés nehézségét az okozta, hogy ne álljon le ennek következtében a párt működése, ezt az akadályt azonban sikeresen vette a párt, ugyanis egyeztetések zajlottak mind az elnökség, mind pedig a Választmány körein belül. Komjáthi Imre elmondta, egy közösségtől kapták mandátumukat, így e közösség irányában is vállalni kell a felelősséget. 

Komjáthi Imre emlékeztetett, országszerte 217 MSZP-tag önkormányzati képviselője és több mint 30 polgármestere van a Magyar Szocialista Pártnak.

Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, az MSZP ifjúsági szervezetében, a Societasban számos tehetséges fiatal politikus van, valamint sok tapasztalt taggal is rendelkezik a párt. Az MSZP által képviselt baloldali politikára pedig szükség van, e nélkül nem lehet normális társadalmat építeni. Ennek érdekében a párt készen áll a feladatra, átszervezi a működését, stratégiáját és folytatja a munkát. Komjáthi Imre elmondta, a jövőben a gyors reagálásra kell helyezni a hangsúlyt, valamint modern eszközökkel kell felzárkózni a többi ellenzéki párthoz. A munka már megkezdődött, ebben nagy segítség a meglévő hatalmas hálózat és a jó kapcsolati rendszer.

Az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség megmarad, hiszen azt az MSZP kongresszusa fogadta el és hagyta jóvá, így csak a kongresszus tud ezen változtatni. Jelenleg azonban a legfontosabb, hogy a saját sorait rendezze a párt, hiszen ez szükséges ahhoz, hogy a szövetség fennmaradhasson és erős lehessen. Erre mindhárom párt részéről lépésekre van szükség.

Az MSZP szuverén, önálló baloldali párt, mely ahogy eddig is, továbbra is nyitott lesz az együttműködésre. A párt erősödni szeretne, a szakértelmével, hitével és baloldaliságával segíteni szeretné az ország jobbá tételét.

Az elmúlt években az MSZP minden társadalmi ügyben az élre állt, akár mozgalomszervezésről vagy tüntetésről volt szó. Jelen körülmények között, a Tisza párt sikere kapcsán azt is észre kell venni, hol hibázott az ellenzék. Komjáthi Imre emlékeztetett, 2023 januárjában küldtek levelet a többi ellenzéki pártnak, melyben széles, teljes spektrumú összefogásra kérték őket, ez azonban nem valósult meg időben, hosszú időn át mindenki a saját dolgával volt elfoglalva. A választók pedig azért szavaztak inkább a Tiszára, mivel azt érezték, az ellenzéki pártvezetések csak egymás legyőzésével vannak elfoglalva.

Kapcsolódó párttagok