mszp.hu | Belföld | Civilek
2023. március 06. 15:20

Komjáthi Imre: Biztonságot minden magyarnak

Komjáthi Imre: Biztonságot minden magyarnak
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke a Parlament hétfői, napirend előtti felszólalásában a biztonságról beszélt és arról: elfogadhatatlan, hogy magyarok tömegei képtelenek megvenni maguknak az alapvető élelmiszereket.

Elmondta, akkor lehet biztonságról beszélni, ha a család és a munka biztonsága megvan, nem kell ezeken aggódni minden nap. A kormány kommunikációja arról szól, hogy az egyre sokasodó gyárak megoldják a munkanélküliség jelentős problémáit. A valóság azonban az, hogy munkavállalók tömegei vándorolnak el, hiszen nincs megfelelő munkalehetőség. „A pizzafutár, az újságíró és a kertész élete ugyanolyan bizonytalan” – mondta a politikus.

Az MSZP szerint stabil, kiszámítható, hosszútávú munkahelyekre van szükség. Nem lehet rángatni napról napra a dolgozókat, „hagyni kell őket békében dolgozni”. A szocialista párt javaslatai a dolgozó emberekért vannak. Ezért kezdeményezte az MSZP a minimálbér adómentessé tételét, az alapvető élelmiszerek áfájának nullára csökkentését, valamint a kiskereskedelmi különadó eltörlését. Az adócsökkentés után pedig hatóságilag ellenőrizzék az árak csökkentését, a kisboltok pedig kapjanak kártérítést a kiesett bevételek után. Erről szól az MSZP Élelmiszerár-STOP programja. Amíg ilyen drágák az élelmiszerek, addig ne töröljék el az ársapkákat, hiszen csak így biztosítható a rászorulók számára a biztos megélhetés.

Kapcsolódó párttagok