mszp.hu | Belföld
2024. május 17. 09:55

Komjáthi Imre: gyűlölködés helyett megbecsülést, odafigyelést!

Komjáthi Imre: gyűlölködés helyett megbecsülést, odafigyelést!
Kocsis Máté úgy nyilatkozott: szerinte jogilag is át kellene gondolni, hogyan lehetne megfékezni az indulatokat a kommentekben, és mihamarabb korlátozó törvényjavaslatot kellene benyújtani. Hozzátette, hogy a médiának is el kell gondolkodnia azon, hagyja-e, hogy gyűlöletkeltő hozzászólások lepjék el a felületeiket.

Épp annak a pártnak az egyik prominens képviselője mondta mindezt, amelyik gyűlölettel mérgezte meg az országot az elmúlt évtizedben. Annak a pártnak a képviselője, amelyik folyamatosan ellenségeket gyárt és uszít. Nem emlékszem rá, hogy Kocsis Máté kiállt volna akkor, amikor Bayer Zsolt 2017-ben a civileket megbélyegző törvény ellen tiltakozókról azt mondta: „ha még egyszer ezek vagy ilyenek megjelennek a parlament épületében, és ott megzavarják a munkát, akkor úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön.”

Épp az ilyen gyűlöletkeltő mondatok azok, amiket meg kellene fékezni. Gyűlöletben, félelemben nem lehet élni, dolgozni, gyermeket nevelni. Az alacsony bérek és a rossz munkakörülmények mellett az ország rossz hangulata, közérzete miatt is mentek el százezrek az országból. 

A parlamentben következetesen arra kértem a kormánypárti képviselőket, hogy bizonyos ügyeket vegyünk ki a napi politikai csatározásokból, és folytassunk szakpolitikai vitákat.  Sajnos nem ment ez nekik sem akkor, amikor Gurmai Zitával a mellrák elleni küzdelemmel kapcsolatos javaslatainkat vittük bizottság elé, sem a gyermekvédelmi törvény vitájában.

Gyűlölet, uszítás helyett emberségre, megbecsülésre, odafigyelésre, gondoskodásra van szükség. És mindenekelőtt példamutatásra! Törvényi tiltás helyett kezdhetnék magukon a Fidesz képviselői és támogatói a tisztelet kifejezését a másik iránt, hogy példamutatással és ne diktatórikus módszerekkel álljon helyre a rend.

Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke

Kapcsolódó párttagok