mszp.hu | Belföld
2023. január 19. 15:09

Komjáthi Imre: Hajrá szakszervezetek, hajrá együttműködés!

Komjáthi Imre az MSZP társelnöke, és Tóth Bertalan, frakcióvezető a verseny- és közszféra szakszervezeteivel egyeztettek.

Komjáthi Imre szerint a megbeszélés egyik megállapítása az volt, hogy fontos a párbeszéd, az együttgondolkodás, együttműködés, és a szolidaritás.

A megbeszélésen szóba került többek között a dolgozókat sújtó brutális infláció, pénzromlás, drágulás és a nyomában járó lecsúszás és elszegényedés. A magyar bérek ugyanis nem érik utol az élelmiszerek drágulását, és ez minden magyar családot súlyosan érint.

Több szakszervezet is egyetért az MSZP álláspontjával, mely szerint az ársapkák fenntartása azért szükséges, mert azok eltörlése a legszegényebb családoknak okozna komoly problélmát. Az érdekképviseletek azzal is egyetértettek, hogy az Európában rekordmagasnak számító inflációt a 27%-os áfa és a kormányzati különadó okozza.

Az egyik legnagyobb probléma több ágazatban is a bérek elértéktelenedése. Több helyen kemény bértárgyalások folynak emiatt. Komjáthi Imre szerint a munkavállalói jogok csorbítása, a dolgozók és szakszervezeteik jogfosztása is feszültséget okoz.

Az MSZP társelnöke úgy véli a különböző termelő, vagy szolgáltató ágazatokban minőségi munkahelyek kellenek, amihez minőségi munkavállalókra van szükség, ehhez pedig minőségi oktatásra, jól megfizetett pedagógusokra.

A legfontosabb a folyamatos párbeszéd és az egyes ügyek kapcsán létrejövő együttműködések, illetve maga a szolidaritás. Az MSZP, az igazi baloldal pártjaként 2023-ban is a munkavállalók pártján áll! Folytatjuk!