mszp.hu | Belföld
2024. április 30. 21:07

Komjáthi Imre: Itt az ideje, hogy a kormány tisztázza, miért rúgták ki a gyermekvédelmi képviselők egyharmadát

Komjáthi Imre: Itt az ideje, hogy a kormány tisztázza, miért rúgták ki a gyermekvédelmi képviselők egyharmadát
A gyermekvédelmi javaslatcsomaggal kapcsolatosan többször is felszólalt kedden este Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke.
„Mi az oka annak, hogy a gyermekjogi képviselők egyharmadát kirúgták tavaly nyáron?” – tette fel a kérdést az MSZP országgyűlési képviselője a kormány illetékeseinek felszólalása elején. 
 
Komjáthi Imre emlékeztetett, a gyermekjogi képviselők egyik legfontosabb feladata az lenne, hogy bizalmi viszonyt építsenek ki a gyerekekkel, hogy ha a gyermekek bajban vannak, akkor tudják, hogy kihez kell fordulni és legyen is hozzá bátorságuk. 

 
Az MSZP továbbra is várja a választ arra a kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy 23 főről 18 főre csökkentették a gyermekjogi képviselők számát. „Igaz-e az, hogy az elbocsájtottak felszabaduló bérköltségéből fedezték az ottmaradók 10 százalékos béremelését?” – tette fel a kérdést az MSZP országgyűlési képviselője. 
 
Itt az ideje, hogy a kormány válaszokat adjon, hiszen a jelzőrendszer megerősítése érdekében vissza kellene venni ezeket az embereket, vagy új szakemberekkel kellene erősíteni a rendszert, mindezt költségvetési források biztosításával. 
 
Komjáthi Imre egy későbbi felszólalásában kifejtette, hogy véleménye szerint a Belügyminisztérium költségvetési megszorítások okán bocsájtotta el a gyermekjogi képviselők egyharmadát, amellyel „rendszer-abúzust” idézett elő. 

Az üléstermében jelenlévő illetékes államtitkárt arra kérte az MSZP társelnöke, hogy ennek a vélekedésnek a megvizsgálását kezdeményezze a Belügyminisztériumnál, folytassák le ezt a vizsgálatot és utána számoljanak be arról, hogy mi volt az oka annak, hogy elbocsátották a gyermekjogi képviselők egyharmadát. 
 
Komjáthi Imre emlékeztetett, hogy korábban több írásbeli választ igénylő kérdést, valamint interpellációt nyújtott be, a kormány azonban érdemi választ nem adott. Itt az ideje, hogy tisztázzák a kérdést! 

Kapcsolódó párttagok