mszp.hu | Belföld
2024. április 29. 22:23

Komjáthi Imre: Meg fogjuk védeni a magyar dolgozókat és visszaadjuk a magyar dolgozók becsületét

Komjáthi Imre: Meg fogjuk védeni a magyar dolgozókat és visszaadjuk a magyar dolgozók becsületét
A munka becsületéről, a dolgozó emberek helyzetéről, és a szociáldemokrata célokról is beszélt Komjáthi Imre országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke Kalocsán, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség közös kampányeseményén.
Egy elnyomó rendszer falában a félelem a habarcs, ezért szükség van olyan bátor emberekre, akik áttörik ezt a falat, hiszen félelemben nem lehet dolgozni, nem lehet családot alapítani és nem lehet megélni a nyugdíjas éveket. Komjáthi Imre kiemelte: Legyen erőnk, a félelem falának ledöntésére.Az MSZP társelnöke szerint meg kell erősíteni a szakszervezeteket, s velük együtt új munka törvénykönyvet kell alkotni. 
 
„Én még egy olyan világban nőttem fel, ahol a munkának és a munkásembernek volt becsülete” – kezdte beszédét Komjáthi Imre. 
Abban a világban még volt gondoskodás, emberség és odafigyelés. Az MSZP társelnöke elmondta, hogy egy kilencgyermekes családban nőtt fel, ahol a szülők a másik iránti megbecsülésre nevelték a gyermekeiket. 
 
Napjainkban a NER rendszerében a dicsőséges nagyurak számára azt jelenti a verseny, hogy ki tud nagyobb jachtot üzemeltetni, miközben a kisnyugdíjasok azon kénytelenek versenyezni, hogy ki fog odaérni hamarabb az akciós csirkefarháthoz. „Ilyen országot akartunk?” – tette fel a kérdést Komjáthi Imre. 
 
Az MSZP társelnöke emlékeztetett, hogy reggel Csepelen emlékezett meg a munkahelyi balesetben megsérültekről és elhunytakról, hiszen hazánkban 2012 óta, április 28-a a munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapja. 2023-ban a Nemzetgazdasági Minisztérium adatai alapján 62 halálos munkahelyi baleset, összesen pedig 20.658 munkabaleset történt. 62 honfitársunk már nem megy haza a munkából a családjához. 
 
Ezen számokat hallva arra lehetne következtetni, hogy egy felelős kormány majd igyekszik intézkedéseivel megvédeni a dolgozókat. Ehhez képest azt láthatjuk, hogy amíg 2010 előtt még 1047 munkaügyi és munkavédelmi ellenőr teljesítette feladatát, 2010 után mindössze 300-ra csökkent a számuk.
 
„Meg fogjuk védeni a magyar dolgozókat és visszaadjuk a magyar dolgozók becsületét” – fogalmazott beszédében az MSZP társelnöke. 
 
Meg kell erősíteni a szakszervezeteket, akikkel a szociáldemokratáknak új szövetséget kell kötnie, és velük közösen kell megalkotni az új munkaügyi törvényt.  
Egy elnyomó rendszer falában a félelem a habarcs, ezért szükség van olyan bátor emberekre, akik áttörik ezt a falat, hiszen félelemben nem lehet dolgozni, nem lehet családot alapítani és nem lehet megélni a nyugdíjas éveket. 
 
„Legyen erőnk, a félelem falának ledöntésére” – összegzett Komjáthi Imre. 
A kalocsai rendezvényen felszólalt még Dobrev Klára, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség közös EP-listavezetője, Barabás Richárd alpolgármester, Rónai Sándor EP-képviselő, valamint Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, Kalocsa városának polgármesterjelöltje. A többi felszólaló is a szociáldemokraták és a zöldek szövetségének, - és az összefogás - erejére hívta fel a figyelmet. Ez az a szövetség, amely képes lesz legyőzni Orbán Viktor rendszerét. 
 

Kapcsolódó párttagok