mszp.hu | Belföld
2023. május 11. 10:54

Komjáthi Imre: Megkérdeztem Szijjártót, mi a fenét ettek, hogy 5,5 millióba került

Komjáthi Imre: Megkérdeztem Szijjártót, mi a fenét ettek, hogy 5,5 millióba került
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő írásbeli kérdéssel fordult Szijjártó Péterhez. Ebben azt tudakolja, mi volt a menü a repülőn a külügyminiszter egyiptomi útján, hogy az személyenként 110 ezer forintjába került az adófizetőknek.

Szijjártó Pétert 2022 februárjában népes üzleti delegáció kísérte el Egyiptom fővárosába, majd onnan Bahreinbe.

A honvédség egyik repülőjén megtett luxusút során a delegáció 5,5 millió forintért evett-ivott, valamint közel 7 millióért internetezett a fedélzeten. Ez azt jelenti, hogy mindez személyenként 110 ezer forintjába került az adófizetőknek.

Ez az összeg több, mint egy közmunkás havi bére, de még a minimálbérből élőknek is félhavi fizetése. Kérdés az is, mi szükség volt arra, hogy az állam állja 50 üzletember fogyasztását, egyáltalán a közpénzből szervezett út költségeihez hozzájárultak-e a pénzemberek.

Különösen visszás a luxusrepülőgépes dőzsölés, amikor a kormány hibájából mindenki rosszabbul él, a napi megélhetés pedig elviselhetetlen terhet ró az emberekre.

 Az MSZP társelnöke írásbeli kérdésében többek között azt szeretné megtudni, hogy mi volt a menü, ki szállította a cateringet, valamint mi alapján választották ki a miniszteri delegáció üzletember tagjait. Komjáthi Imre azt is szeretné megtudni, hogy az üzletemberek hozzájárultak-e az utazás költségeihez, továbbá az is kérdéses, hogy melyik internetszolgáltató keresett 7 millió forintot az úttal.

Kapcsolódó párttagok