mszp.hu | Belföld
2024. január 17. 13:16

Komjáthi Imre: Minőségi munkahelyekre, és jó fizetésekre van szükség

Komjáthi Imre: Minőségi munkahelyekre, és jó fizetésekre van szükség
A tömeges elbocsájtásokról, a vendégmunkásokról, valamint munkavállalók helyzetéről is beszélt Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő az ATV kedd esti Egyenes Beszéd című műsorában.
Az MSZP társelnöke elmondta, hogy a kormány az éppen aktuális érdeke szerint határozza meg a vendégmunkások számát. Komjáthi Imre szerint a kormány állította elő azt a helyzetet, amelynek az következménye, hogy szükség van a vendégmunkásokra, hiszen az oktatás és a felnőttképzési terület elhanyagolása vezetett a strukturális munkanélküliség problémájához. 
 

 
Az MSZP társelnöke kifejtette, hogy a Vasas szakszervezet alelnöke is többször figyelmeztetett arra, hogy országos tendencia lesz a munkaerőcsere, amely szerint a magyar munkavállalókat külföldi vendégmunkásokra cserélik le. Az MSZP ezért hosszú idő óta azt követeli, hogy a harmadik országból érkező vendégmunkások csak kollektív szerződés hatálya alatt dolgozhassanak. 
 
Az MSZP amint kormányra kerül vissza fogja állítani a tisztességes érdekegyeztetést, vissza fogja adni a szakszervezetek jogait – érvelt Komjáthi Imre. 
 
Minőségi munkahelyekre, és jó fizetésekre van szükség, amelyeknek segítségével meg lehetne állítani a munkaerő elvándorlását. 
 

Kapcsolódó párttagok