mszp.hu | Belföld
2024. május 23. 12:39

Komjáthi Imre nem adja fel, hogy megtudja, mi került Szijjártóék vacsoráján 5,5 millió forintba

Komjáthi Imre nem adja fel, hogy megtudja, mi került Szijjártóék vacsoráján 5,5 millió forintba
Több, mint egy éve nem kap választ Komjáthi Imre arra a kérdésre, hogy mi került öt és fél millió forintba Szijjártó Péter külügyminiszter vacsoráján, egy kairói út során. Az MSZP társelnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában nonszensznek nevezte, hogy még ennyi idő után sem árulják el, hová könyvelték el Szijjártóék szalámis szendvicseit.

Tavaly februárban jelent meg az Átlátszó című internetes portálon, hogy a külügyminiszter kairói útján egy vacsora 5 és fél millió forintba került. Komjáthi Imre akkor írásbeli kérdéssel fordult az ügyben Szijjártó Péterhez, majd a honvédelmi miniszterhez és végül Orbán Viktorhoz is. Pár hónappal ezelőtt Szijjártó Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában mondta el, hogy ő maga sem érti, mi került ennyibe a vacsorán, hiszen csak szalámis szendvicseket szoktak felszolgálni ezeken az utakon. A külügyminiszter beismerése után Komjáthi Imre újra a honvédelmi miniszterhez fordult, majd az adatvédelmi biztoshoz, akitől azt a választ kapta, hogy vizsgálat nélkül lezárják az ügyet.

Az MSZP társelnöke további lépéseket tervez az ügyben, akár pereskedni is hajlandó. Eközben a Szerencsejáték Zrt.-vel is perre ment, hogy megtudja, hogyan alakultak a szponzori szerződések, kik kaptak támogatást és mennyit. Mindkét ügyben hosszú eljárásra számít az MSZP országgyűlési képviselője.

„Valahogy meg kell tudni, hogy a költségvetésből miért dőzsölnek? Egy vacsora 5 és fél millió forint, és tudom, hogy most sok néző azt mondja, hogy „ez aprópénz”, mert a NER-lovagok 100 és 1000 milliárdokat ellopnak, de akkor is meg kell tudni, hogy a mi adóforintjainkat mire költik.”

A műsorban szóba került, hogy Kocsis Máté szankciókat vezetne be a gyűlölködő kommentelők ellen. Komjáthi Imre szerint a Fidesz szó szerint megmérgezte az országot gyűlölettel, kezdődött a rokkantakkal, majd következtek a közmunkások, a szakszervezetek, a pedagógusok. „Olyan gyűlöletbeszéd kultúrát alakítottak ki, ami az egész országban rossz hangulatot hozott.” A szocialista politikus országjárása során nagyon sok embertől hallja, hogy azért mennek el külföldre, mert nem akarják ilyen rosszhangulatú országban felnevelni a gyermekeiket.

Kapcsolódó párttagok