mszp.hu | Gazdaság | Civilek
2023. március 06. 13:38

Komjáthi Imre: Nem az árstop, hanem a túladóztatás gerjeszti az inflációt

Komjáthi Imre: Nem az árstop, hanem a túladóztatás gerjeszti az inflációt
Csütörtök reggel a Klubrádió, Reggeli gyors című műsorának volt a vendége Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke. Szó volt az ársapkák előnyeiről és hátrányairól, valamint arról, mire kéne költeni a propagandára elszórt állami milliárdokat.

A hétfőn meghirdetett Élelmiszerár-STOP program keretében az MSZP kezdeményezte az ársapkák megtartását, valamint kiterjesztését. A párt társelnöke elmondta, addig tartják hasznosnak az ársapkák használatát, amíg a kormány nem változtat az adópolitikáján. Hozzátette, addig nem szabad rászabadítani az inflációt az átlag alatt keresőkre és a kevés nyugdíjúakra, amíg a kormány nem csökkenti nullára az alapélelmiszerek áfáját és törli el a kiskereskedelmi különadót. Csak akkor szűnhetnek meg a hatósági árak, amikor ezeket megtette a kormányzat.

Komjáthi Imre elmondta, az MSZP számára a magyarok biztonsága az első, jelenleg pedig az látszik, hogy az alacsony keresetűek és a nyugdíjasok egyszerűen már nem tudják kifizetni a termékeket. Hozzátette, nem az árstopok bevezetése okozta a brutális inflációt, hanem a kormány által kivetett adók, a túladóztatás. A szocialista politikus szerint nem Vodafone-felvásárlásra és propagandára kéne költeni a százmilliárdokat, hanem az oktatás helyzetének rendezésére és a közszolgáltatásban dolgozók bérének helyrehozatalára. Kiemelte, minél hamarabb teljesítenie kéne a kormánynak az EU azon feltételeit, melyeken a támogatások múlnak, hiszen ezek segítségével a legégetőbb problémákat rendezni lehetne.

Kapcsolódó párttagok