mszp.hu | Belföld
2024. május 29. 19:21

Komjáthi Imre: Olyan országra van szükség, ahol a magyarok büszkék nemzetükre

Komjáthi Imre: Olyan országra van szükség, ahol a magyarok büszkék nemzetükre
A szomorú lelkek országa helyett büszke nemzetet és büszke országot ajánl az MSZP-DK-Párbeszéd koalíció, hiszen az emberek boldogsága, egészsége és megélhetése mindennél fontosabb. A hárompárti szövetség ezúttal Nagykanizsán tartotta országjárásának következő fórumát, ahol felszólalt Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, a hárompárti szövetség EP-listavezetője, Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője, valamint Horváth Jácint ellenzéki polgármester-jelölt is.

Komjáthi Imre elmondta, pártjával eddig is jelen volt minden vidéki településen. Néhány példával emlékezett meg arról, hogy  miként állt ki az emberekért az elmúlt években. Elmondta, hogy 2012-ben gyalog indult Budapestre mínusz 19 fokban, hiszen nem hagyhatta szó nélkül a kormány plakátjait, melyek szerint „Magyarország jobban teljesít”. Egy évvel később megalapították a közmunkás szakszervezetet és az ország 13 pontjáról érkeztek a demonstrálók. Ebben az időszakban társai olyan vidéki falvakból jöttek, ahol a házak rosszul fűtöttek voltak, a falak penészesek. Olyan emberekkel harcolt együtt, akiknek a napi túlélés volt a tét. 2018-ban szintén tiltakozott a rabszolgatörvény ellen, hiszen elfogadhatatlannak tartotta, amit a kormány az emberekkel csinált. Amikor a Suzuki dolgozóját rúgták ki szakszervezet alapítása miatt, Komjáthi Imre úgy demonstrált, hogy a 40 fokos hőségben kiláncolta magát a gyárkapuhoz.

A világ jelenleg válságról válságra billeg, amelynek fő okozója a multinacionális cégek és oligarchák profitéhsége, mondta a szocialista képviselő. Hozzátette, ez a jelenség ma már az egész bolygó, az emberi faj fennmaradását veszélyezteti. Az üzleti élet e szereplői ugyanis nem törődnek az emberekkel, csak a pénzzel.

Az MSZP társelnöke kiemelte: a baloldali politikára szükség van, hiszen csak így lehet megerősíteni a társadalmi szolidaritást. Komjáthi Imre szerint hazánk mára a „szomorú lelkek országa lett”. Ez okozza azt, hogy egyre kevesebb a magyar, hiszen a szolgálati- és rokkantnyugdíjtól megfosztott embereknek, a tanároknak, a diákoknak, az egészségügyi dolgozóknak szomorú lett a lelke. Ilyen körülmények között pedig inkább elhagyják Magyarországot.

A kormány eltaposta az érdekvédelmi szervezeteket, a tavalyi évben 20 658 munkabaleset történt, ebből 62 halálos kimenetelű. Erre válaszképp a kormány csak tovább lazított a munkavédelmi törvényeken, ellenőrzéseken. Így nem kötelező már a munkavédelmi oktatás, sem a munkaegészségügyi szűrés. A munkaügyi ellenőrök száma is a töredékére csökkent pár év alatt. Mindennek eredménye, hogy az akkumulátorgyárakban rákkeltő, egészségkárosító anyagokkal kell az alkalmazottaknak dolgozniuk, anélkül, hogy tudnának róla. A kormány valójában nem képviseli   a magyar munkavállalókat, csak olcsóbbá teszik a munkaerőt. Az olcsó munkaerő pedig nem feltétlenül attól olcsó, hogy keveset keresnek a dolgozók, hanem akkor is az, ha nem költenek az egészségüket védő intézkedésekre.

Komjáthi Imre szerint nem kellene, hogy mindez így legyen. A változáshoz vezető első lépés a szociáldemokraták és zöldek szövetsége volt. A következő lépést június 9-én kell megtenni, amikor olyan embereket kell az önkormányzatokba küldeni, akik az emberek érdekét nézik és őket kívánják segíteni. Nagykanizsán Horváth Jácint pontosan ilyen ember. Az Európai Parlamentben pedig szükség van arra, hogy olyan képviselők dolgozzanak, akik elérik, hogy az európai életet élvezhessék a magyar emberek is. 

A hárompárti szövetség biztonságot, gondoskodást, egészséget és elfogadást kínál az embereknek. Céljuk, hogy az emberek büszkék lehessenek a nemzetre, a nemzet pedig állampolgáraira.

A fórumon beszédet mondott Dobrev Klára, a DK EP-képviselője, Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője, valamint Horváth Jácint Nagykanizsa ellenzéki polgármester-jelöltje is.

Kapcsolódó párttagok