mszp.hu | Belföld
2024. május 24. 14:38

Komjáthi Imre pert nyert a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ellen

Komjáthi Imre pert nyert a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ellen
Lassan tíz éve osztja az állami lottócég szponzorpénzeit a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft., de ez a pénzosztás átláthatatlan. A nyilvánosságra került információk szerint ez egy fideszes kifizetőhely, ahol az „udvari zenészek” éppúgy kapnak támogatást, mint a kormánynak rendszeresen színpadot ácsoló Rákóczi Szövetség – erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke, aki perre ment a céggel, és nyert is. Az ítélet értelmében ki kell derülnie, mi alapján oszt támogatásokat a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.

A szocialista politikus felhívta arra is a figyelmet, hogy az elmúlt években százmilliós nagyságrendű összeg jutott a leghíresebb NER-feleségnek, Rogán-Gaál Cecíliának, aki a fitnesz rendezvényére költhette a közpénzes támogatást.

A Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter  felügyelete alatt működő állami cég az év elején, az akkor még a posztján lévő Novák Katalin köztársasági elnök alapítványát is támogatta 20 millió forinttal. „A pénzesőből nem maradt ki a kormánypárthoz „bekötött” Kommentár Alapítvány sem, amely tavaly novemberben 40 millió forintot kapott.” A támogatottak közt felbukkannak még „udvari zenészek” is, mint az Ismerős Arcok, Pataki Attila, vagy az a cég, amelyik Tóth Gabi koncertjeit szervezi.

Komjáthi Imre azért indított pert, hogy kiderüljön kiket és mennyivel szponzorálnak a magyarok adóforintjaiból. A bíróság mindenben igazat adott az MSZP társelnökének, elsőfokon ki kell adniuk a támogatási szabályzatokat és a döntéseket előkészítő tanácsadók javaslatait tartalmazó dokumentumokat.

„Remélhetőleg hamarosan látni fogjuk, mire kértek és kaptak pénzt a szerencsés nyertesek. Kifogom deríteni az igazságot” – zárta sajtótájékoztatóját Komjáthi Imre.

Kapcsolódó párttagok