mszp.hu | Belföld
2021. március 24. 18:05

Komlónak is olyan fejlesztések kellenek, amik a közjót szolgálják és nem a hatalmat!

Komló városa újra elhíresült a médiában Polics József, fideszes polgármester egyszemélyes döntései miatt. Ha ki is kéri néha a képviselőtestület véleményét, szinte kivétel nélkül ellenkezőképpen dönt: az emberek helyett csak a hatalmat szolgálja – állítja az MSZP.

Dr. Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője és Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója szerdán a helyszínen járt. A párt Facebook oldalán közvetített online sajtótájékoztató keretében számoltak be a súlyos önkormányzati visszaélésekről.

„Alapvetően örülni kell, ha a városba kormányzati vagy EU-s források érkeznek, hiszen ez által épül-szépül városunk. Viszont azt látjuk, hogy Komló városában ahány beruházás van, ott a polgármester olyan egyedüli döntéseket hoz, amik nagyon sokba kerülnek az adófizetőknek és a komlóiaknak” – hívta fel a figyelmet Szakács László.

Rámutatott, van olyan beruházás, aminél már most lehet tudni, hogy százmillióval többe fog kerülni a tervezettnél, de olyan épület is akad, amelynek már a terveiből látszik, hogy nem fog elférni a telken. „Mi azt gondoljuk, hogy így nem lehet működtetni vagy fejleszteni egy várost! Tessék bevonni a képviselőtestületet a döntésekbe és szabad versenyt engedni azoknak a vállalkozóknak, akik részt kívánnak venni ezekben a munkálatokban! Tessék olyan beruházásokat hozni Komlóra, amik az emberek életét és a szolgáltatásokhoz való hozzáférését teszik könnyebbé!” – szólított fel.

Kifejtette, szerinte jó lenne, ha nem lenne csőtörés minden nap kétszer, többet járna a busz és a közszolgáltatások elérhetőbbek lennének az emberek számára. „Mi azt látjuk, hogy Komló most nem erre halad, és azért, mert a polgármester egyedül hozza meg azokat a döntéseket, amiket a testületnek kellene. Ezen mi változtatni kívánunk: minden egyes túlmunkával kapcsolatban, ami minden beruházásnál látszik, minden további költségnél ezt jelezni fogjuk a Pénzügy- és Belügyminisztériumnak. Kérni fogjuk a véleményüket és a közbenjárásukat abban, hogy Komlón ezek a beruházások szabályosan legyenek végrehajtva” – ígérte.

Molnár Zsolt képviselőtársára mutatva elmondta, dr. Szakács László, aki jó eséllyel Pécs-Komló térség egyéni országgyűlési képviselője lesz, nemcsak a devizahitelesek ügyét, hanem immár az önkormányzatok védelmének ügyét is felkarolta. „Amerre járunk az országban, azt tapasztaljuk, hogy nemcsak Komlón, hanem mindenhol, ahol a fidesz képviselői, politikusai és polgármesterei gyakorolják a hatalmat, ott nem a közjót szolgálják. Komlón is így van ez, a polgármester a hatalom embereként visszaél a kialakult járványhelyzettel. Ezért is van szükség jövő tavasszal kormányváltásra, hogy végre elérkezzen az emberek hatalma.

Az MSZP pártigazgatója hangsúlyozta, az önkormányzatiság nem egy egyetemi tankönyvbe illő elvont kifejezés: az adófizetők pénzének és az uniós támogatások korrekt, transzparens felhasználásáról szól. „Ezért is nagyon nagy 2022 tavaszának tétje, hogy a hatpárti demokrata ellenzéki szövetség nyerjen és visszavezesse az önkormányzatokat oda, ahol korábban voltak és szabadon dönthettek a saját ügyeikről, ahol az embereket nem szavazógépnek nézték, mint most a Fidesz, hanem valóban az ő véleményük alapján születtek a döntések”.