szon.hu | Belföld | egészségügy Nyíregyháza
2016. február 03. 12:52

Kommunikációval nem lehet tüzet oltani

Egy fizetőssé tett, a betegek igényeit figyelmen kívül hagyó, és súlyos gondokkal küzdő egészségügyről beszéltek sajtótájékoztatójukon az MSZP politikusai.

– Sem a megyei és a városi önkormányzat uniós pályázati lehetőségei között, sem a Modern városok programban nem találni komoly egészségügyi beruházást, ami azért szomorú, mert a nyíregyházi városi rendelőben vagy a Sóstói úti kórházban áldatlan körülmények uralkodnak – mondta el Csabai Lászlóné megyei alelnök szerdai sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: sehol a megyében nem találni ilyen lepusztult szakrendelést. Tukacs István országgyűlési képviselő mindezt azzal egészítette ki, hogy már az Állami Tisztiorvosi Szolgálat háza tájáról is kiszivárgott: a kórházak kétharmada a gyógyítás minimumfeltételeinek sem felel meg. – Rétvári Bence államtitkár és a kormány azt gondolja, hogy kommunikációval lehet tüzet oltani, s amikor béremelésről beszélnek, tulajdonképpen a korábban már beígért, s elmaradt járandóságot készülnek több mint 2 év után kiosztani. Ezért szavazásig visszük el a fizetésemelési javaslatunkat, s a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal érdekképviseleteinek az összes ajánlását igyekszünk majd a parlament nyelvére lefordítani – mondta el Tukacs István.

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53