mszp.hu | Belföld
2022. október 02. 19:24

Komoróczy László emlékére

Méltósággal viselt betegség után 2022. szeptember 27-én elhunyt Komoróczy László, az MSZP pesterzsébeti szervezetének elnök-helyettese, önkormányzati képviselő.

1952. november 21-én született a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon. A fővárosban nevelkedett, 1954-től Pesterzsébeten lakott.  Tanár feleségével két gyermeket neveltek.

Munkája és közéleti tevékenységei is Pesterzsébethez kötődnek. A Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán szerzett földrajz-történelem szakos tanári diplomával kezében, 1978-ban kezdett tanítani a Török Flóris Általános Iskolában. Szívesen emlékezett vissza, hogy itt az úttörőcsapat vezetésével kezdte közéleti szereplését.  32 évesen lett a főváros legfiatalabb iskolaigazgatója, amelyet 18 éven keresztül látott el sikeresen.

1994-től mindvégig az MSZP színeiben pesterzsébeti önkormányzati képviselő volt. 1998-tól három cikluson keresztül a humán területekért felelős alpolgármesteri tisztet látta el. 2003-tól máig szerepet vállalt az MSZP pesterzsébeti szervezetének vezetésében. Több, mint tíz évig elnökként, később elnök-helyettesként, többször az önkormányzati képviselőcsoport vezetőjeként alakította a helyi baloldali politikát, és képviselte azt a politikai tér különböző szintjein és közösségeiben.

Komoróczy László igazi pesterzsébeti lokálpatrióta, a kerékpáros igazgató, képviselő, mindenki Laci bácsija.  A helyi hagyományőrzés lelkes híve, gyakorlója és sikeres alakítója. Keze nyomán sok helyi kulturális, történelmi emlék vált láthatóvá szobrok, festmények formájában Pesterzsébet közterületein, intézményeiben. Sokat tett a civil szervezetek fejlődéséért, alapítója a Török Flóris Alapítványnak, a Pesterzsébeti Városvédő Csoportnak, meghatározó alakja volt a Pesterzsébetről indult országos Kossuth Szövetségnek.

Baloldali értékrendje és annak mindennapi tettekben történő folyamatos megjelenítése közösségünk számára példaértékű.

Köszönjük Laci! Nyugodj békében!

Megemlékezésre, búcsúra, egy szál virág és mécses elhelyezésével csendes tiszteletadásra várjuk október 3-án hétfőn este 19 órakor a pesterzsébeti Ady Endre u. 84/A. előtt kialakított ideiglenes emlékhelynél a nemrégen elhunyt Komoróczy László barátait, mindazokat, akik szerették, tisztelték

Az MSZP pesterzsébeti közössége