2011. április 11. 16:25

Konkrét határidőket követel az MSZP

A vörösiszap-katasztrófa által érintett települések lakossága joggal várja el, hogy a kormány sürgősen intézkedjen problémáik megoldása ügyében. Az "Esélyt az életre a vörösiszap után" nevű egyesület petíciójában megfogalmazottakkal teljes mértékben egyetértünk.

Az MSZP-frakció a Parlamentben folyamatosan felvetette a károsultak kéréseit, de ezekre mindig kioktató, semmitmondó válaszokat kaptunk. A katasztrófa sújtotta területen élőket a kormány csak hitegeti, miközben az eddigi intézkedésekkel a lakosság és a vállalkozások is rosszul jártak.

Annak ellenére, hogy Orbán Viktor személyesen kérte a magyar emberek segítségét a károsultak megsegítésére, a kárenyhítési alapba befolyt összegeket mégsem erre a célra használják fel.

Ez elfogadhatatlan a károsultak és az adományozók szempontjából.

Követeljük, hogy a kormányhatározatban szereplő azonnali határidők helyett - amelyeket október óta nem sikerült betartani - konkrét határidők kerüljenek meghatározásra. A kárt szenvedett térség szeretne normálisan élni. Ehhez a jelenleginél sokkal megértőbb és emberibb kormányzati cselekvés kell.

 

Gőgös Zoltán
a Mezőgazdasági bizottság alelnöke,
országgyűlési képviselő