Népszava
2012. június 06. 09:10

Könnyű lesz 2014-ben kétharmadhoz jutni

Az MSZP is szerezhet kétharmados többséget 2014-ben, olyan aránytalanná vált a választási rendszer - hangoztatta tegnap Molnár Zsolt, aki szerkesztőségünk vendége volt.

Az MSZP budapesti elnöke, aki egyben a nemzetbiztonsági bizottságot vezeti, a Népszavának kijelentette, a szavazatok akár 30-35 százalékának megszerzése is elég lehet majd az elsöprő győzelemhez. A Fidesz persze mindent el akar követni, hogy a kormányváltást megakadályozza, ezért vezetnék be az antidemokratikus, ezért vélhetően majd nemzetközi tiltakozást is kiváltó előzetes regisztrációt - mondta.

Molnár úgy vélte: ha az előzetes regisztráció intézményét úgy vezetik be, hogy bizonyos körzetekben azért megengedik, hogy a választások napján azok is voksolhassanak, akik néhány hónappal korábban nem jelentkeztek a szavazásra, az sem biztosítja az általános választójogot.

Sokan ugyanis nyilván nem akarnak és nem is tudnak majd akár húsz-harminc kilométert utazni, hogy állampolgári jogaikkal élhessenek. A választási rendszerrel kapcsolatban, amely egyebek mellett a győztest kompenzálja, a Velencei Bizottsághoz fordultak a szocialisták. A párt budapesti elnöke arról is beszélt, hogy a fővárosban egyre népszerűbb az MSZP.

NÉPSZAVA-információ /

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=556993