mszp.hu | Belföld | Budapest közlemény
2017. július 20. 15:48

Konténerbotrány Budapesten: az összepakoláshoz nem ad szárnyakat a Red Bull?

Konténerbotrány Budapesten: az összepakoláshoz nem ad szárnyakat a Red Bull?
Így működik ma Budapest: a fél belváros le van zárva a vizes világbajnokság és az építkezések miatt, néha pedig államfői látogatások okán. Eközben a Fővárosi Közgyűlés fideszeseinek legnagyobb problémája a futóversenyek betiltása – ami azért mégiscsak az egészségről szól.
Ehhez képest a Red Bull légiparádéjának konténerraktárai három héttel az esemény után is a Nagy Imre téren és a Csalogány utca végén állnak. Így az egyébként is meglévő lezárásokon felül még eltorlaszolják a környéket a közlekedés elől és a gyalogosok elől is.
 
A három hete raktárnak használt közterület semmilyen módon nem indokolható a rendezvény után. Különösen akkor nem, amikor okkal feltételezzük, hogy a Red Bullnak meglenne a forrása arra, hogy egy-két nap alatt visszaadják az utcát az embereknek. 
 
Az, hogy egy nagyrendezvény ne használja három hétig raktárnak Budapest utcáit, kizárólag az engedélyező döntéshozó felelőssége. Olyan szabályozásra van szükség, ami ezt egyszerűen kizárja.
 
Ezért a mai napon felszólítjuk az engedélyezőket és a városvezetőket, hogy azonnal tüntessék el a három hete véget ért rendezvény konténereit az utcáról. Emellett pedig megkezdjük annak a vizsgálatát, milyen pótdíjazásra van lehetőség most és a jövőben ilyen esetekben.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Őrsi Gergely, a Kerületünk az Otthonunk frakcióvezetője, az MSZP II. kerületi elnök


Kapcsolódó galéria: Konténerbotrány Budapesten: az összepakoláshoz nem ad szárnyakat a Red Bull?

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »

Kapcsolódó párttagok