mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás
2021. június 10. 15:18

Konzultáció helyett azonnali béremelést! - Legyen adómentes a minimálbér!

Konzultáció helyett azonnali béremelést!  - Legyen adómentes a minimálbér!
Orbán Viktor konzultáció nélkül is tudhatja, hogy mit gondolnak az emberek a minimálbér-emelésről: égető szükség van rá, ugyanis a legalacsonyabb bérért dolgozók már nem képesek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével.

Ez a nemzeti konzultáció is csak egy újabb mocskos üzlet, aminek az egyetlen célja, hogy ismét több milliárd forinttal tömjék ki a fideszes haverok zsebeit. A minimálbér kérdésében ugyanis nem levelekre és plakátokra van szükség, hanem azonnali cselekvésre.

A mindenki számára előnyös minimálbér-emelés megoldását az MSZP már benyújtotta az Országgyűlésnek, a Fidesz azonban nemet mondott rá. Annak ellenére, hogy a költségvetésben ott van a fedezet a minimálbér adómentessé tételére, ami évi 300 ezer forinttal növelné a dolgozók kézhez kapott fizetését. Ez a megoldás ráadásul semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára, sőt így nemcsak a minimálbéresek járnának jól, hanem mindenkinek a fizetése emelkedne, aki 321 ezer forintnál kevesebbet keres.

A kormánynak rendelkezésére áll minden eszköz a minimálbér-emeléshez, ezért az MSZP szerint a pénznyelő és időhúzó álkonzultáció helyett azonnali cselekvésre van szükség, ezért újra benyújtja az adómentes minimálbérről szóló javaslatát.

Az alacsony magyar fizetéseket meg kell emelni, ami rövid időn belül megvalósulhatna, ha a kormánypártok az álságos kifogások keresése helyett inkább támogatnák az MSZP javaslatát. Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a dolgozók számára a garanciát ebben az ügyben is a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri 2022 után adómentessé teszi a minimálbért.

MSZP