mszp.hu | Belföld | MTVA közmédia
2015. július 02. 14:45

Korlátlanul lophatnak a közmédiánál?

A közmédia működése ma évente 80 milliárd forintjába kerül az embereknek. Ez másfélszerese annak, amit évente munkanélküli juttatásra, és negyvenszerese annak, amit menekültekre költ a magyar állam. A parlament Költségvetési bizottságának fideszes tagjai elfogadtak egy olyan módosító javaslatot, amely szerint az MTVA közbeszerzés nélkül, lényegében korlátlanul költhet műsorkészítésre és médiatartalmak előállításához szükséges eszközökre. 

A javaslat semmilyen más célt nem szolgál, mint azt, hogy könnyebb legyen lopni a közmédia pénzéből. Emlékezetes, hogy az elmúlt években számos Fidesz-közeli személytől és cégtől rendelt túlárazott műsorokat az MTVA – most ez a gyakorlat új szintre léphet.

Orbán Viktor a rendszerváltás óta a legkorruptabb kormányt vezeti Magyarországon. Nincsen olyan terület a dohányárusítástól az állami földek támogatásán át az állami beruházásokig, ahol ne loptak volna milliárdokat az elmúlt öt évben. Az MTVA eddig is fideszes kifizetőhely volt. Ezután pedig még könnyebb lesz a Fidesznek és holdudvarának hazavinni a közpénzt.

Kunhalmi  Ágnes
a Kulturális bizottság alelnöke

Bárándy Gergely
a Törvényalkotási bizottság alelnöke