Észak Online
2012. április 21. 11:32

'Kormányprogrammá tették az aljasságot!'

Legalábbis a Munkát, Kenyeret Egyesület szerint. Ha a Fidesz nem változtat, tömegek kérik majd ezt rajtuk számon.

A Fidesz kormányprogrammá tette az aljasságot, a cinizmust, a lelketlenséget. Arrogánsak, minden egyes lépésük arról szól, hogy saját gazdasági hátországukat, a Fidesz-bárókat juttassák egyre több pénzhez. Eközben a szegény, hátrányos helyzetű térségekben élő emberekkel nem törődnek. Hamarosan életbe lép a cselédtörvénnyé silányított új Munka törvénykönyve is, melyben a melósokat, a bérből, fizetésből élőket ütik: elveszik tőlük például a délutános műszakpótlékot, miközben az éjszakás műszakpótlékot is drasztikusan csökkentetik. Minderről Komjáthi Imre, a Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület elnöke (képünkön balra) beszélt pénteken Miskolcon, a Városháza előtt megtartott sajtótájékoztatón.

Elmondta azt is, ha ez így folytatódik tovább, az emberek türelme hamarosan elfogy, s az elkeseredett tömegek számon fogják kérni az arrogáns hatalmasokon a Zsiga Marcelleket, a Tállai Andrásokat, a Mengyi Rolandokat. Véleménye szerint ezt sejtik ők is, félnek, ezért viselkednek így. Komjáthi Imre bejelentette: az egyesület tagjai hamarosan útra kelnek, választókerületükben „darabra megkeresik" a választott képviselőket, s „szembesítik őket 2010-es hazugságaikkal".

Tóth Imre, a mozgalom társelnöke (jobbra) arról beszélt, hogy egyre nehezebb a megélhetés Magyarországon, Miskolcon. Elszabadultak az árak, drága a benzin és a tömegközlekedés, sem megélni, sem közlekedni nem lehet. Eközben a kormány még a saját alaptörvényét sem tartja be, egyenesen lábbal tiporja azt, hiszen a jogszabály kimondja: minden ember számára biztosítani kell a megélhetéshez való alapvető jogot. „Hány embernek kell még öngyilkosnak lennie ahhoz, hogy változtassanak a politikájukon?" – tette fel a kérdést.

A benzin árának emelkedésével kapcsolatban elmondta: 2009-ben a Fidesz, még ellenzéki pártként, követelte az akkori kormánytól az üzemanyagokat terhelő jövedéki adó csökkentését. Pedig akkor még „csupán" 300 forint körül mozgott egy liter benzin ára. Most 450 forint, de a Fidesz, immár két éve kormányozva, semmit sem tesz, sőt, növelte az adó mértékét.