mszp.hu | Belföld | országjárás 2014 választás 2014
2014. április 04. 22:28

Kormányváltás a fővárosban

Pál Tibi Ferencvárosi győzelmet tippel. A péntek esti Újpest-Ferencváros mérkőzésen, meg természetesen a vasárnapi választáson is. Az esti meccsen 2-0-s vendégsikert vár, a kormányváltást azonban fix egyesre veszi. A IX. kerületben induló Pál péntek délután a Ferencvárosban Mesterházy Attilával zárta kampányát, ahol a miniszterelnök spanyolul adott interjút a hispán TV3-nak.

Csak a győzelem

Kőbánya-Kispest is nagy győzelemre készül. Méghozzá olyan győzelemre, amely nemcsak Budapest 9. választókerületéből söpri ki a Fideszt, hanem a fővárosból, sőt az egész országból. Tudósítónk információi szerint egyébként a Fidesz Pestről sok helyen már le is mondott, a Kispesttel szomszédos Pesterzsébetről például százával jelentkeznek át a Fidesz-szavazók, vélhetően más, a kormánypárt által még nyerhetőnek ítélt kerületekbe.

Budapest nem csak az ország, hanem a kormányváltók fő városa is lesz vasárnap, hisz Budapest nélkül nincs kormányváltás, és nem titok: ez az a hely, ahol mindenütt jó eséllyel indul harcba a baloldal Orbán Viktor rendszerének megdöntése ellen. Nem véletlen tehát, hogy a négy hete az országot járó Mesterházy Attila is Budapesten tartotta utolsó nagy roadshow-rendezvényét.

A kispesti Művelődési Házban Budai Bernadett köszöntötte a kormányváltókat, illetve név szerint a kerület szocialista polgármesterét, Gajda Péter és Horváth Csabát, az MSZP főpolgármester-jelöltjét.

A Fideszes haverok csak

tömik a zsebüket, méghozzá száz és százmilliárdokkal, amelyeket az emberek zsebéből húznak ki. Innen üzenjük Orbánnak: nem hagyjuk, hogy folytassák! – üzente Demeter Márta, az MSZP elnökségi tagja, mert nem hagyjuk, hogy a Fidesz továbbra is félelemben és létbizonytalanságban tartsa Magyarországot.

Csak a Fidesz

Csak a Fidesz miniszterelnöke Orbán Viktor – jelentette ki Karácsony Gergely, aki szerint Fidesz kapott egy esélyt 2010-ben, de ahelyett, hogy élt volna, brutálisan visszaélt vele. Mi történt például a szegénységgel? Vannak, akik nagyon meggazdagodtak. Mészáros Lőrinc felcsúti gázszerelő épp a napokban vett luxusvillát magának, közben nagyon sokakat hagytak az út szélén. Ma Magyarországon sokkal több szegény gyerek van, mint Bulgáriában vagy Romániában, pedig ezek a mienknél sokkal szegényebb országok. Lenne pénz a szegények felemelésére, csak másra, például stadionokra költik – jelentette ki a XVI. kerület kormányváltó jelöltje.

Lukóczky Károly XVII. kerületi jelölt azt kérdezte, tudják-e, hogy milyen nap van ma? Április 4-e. Ezen a napon egy olyan rendszert váltott le ez az ország, amelyet egyesek újra vissza akarnak most hozni. De lesz a 21. században is lesz egy piros betűs ünnepe Magyarországnak, csak az április 6-a lesz – mondta.

Következett azt este házigazdája, Burány Sándor. Akit még a helyi Fidesz is toronymagas esélyesnek tart. Alig több mint 48 óra van hátra a kormányváltásig – mondta. Mi kell hozzá? Vigyenek magukkal személyit, lakcímkártyát, egy tollat, és jó akaratot. Miért kell kormányváltás? Selmeczi Gabriella minapi szavaival élve azt mondaná, csak, de ennél azért több érve is van.

Csak a Fidesznek

volt Kánaán ez a négy év – foglalta össze a lényeget. Amire csak rápillantottak, elvették az emberektől. Magán-nyugdíjpénztári vagyon, trafikok, földek, közbeszerzések, s még hülyének is nézik az embereket. Miért az orosz médiából kell megtudnunk, hogy aláírták a 3000 milliárdos paksi hitelszerződést? Elegünk van ebből! Nem tűrjük tovább, hogy hülyére keressék magukat, miközben a többség egyre nagyobb szegénységben, vagy már külföldön él – mondta.

Csak

a kormányváltó erőkre leadott szavazat garantálja a változást Magyarországon. Minden másra ott vannak a különböző kispártok, valamint a Fidesz – tette világossá Mesterházy Attila, aki péntek este is megmutatta azt, hogy miért ő a kormányváltók erők miniszterelnök-jelöltje. Mert nemcsak létrehozta, hanem esélyessé is tette a kormányváltók szövetségét, amely az elmúlt hetekben megteremtette az esélyt egy igazságos, szabad, biztonságos és félelemmentes Magyarország eljöveteléhez.

Mert tisztessége, elhivatottsága és felkészültsége nemcsak arra nyújt garanciát, hogy minden magyar gyermek, nő, munkavállaló, kis és középvállalkozó, valamint nyugdíjas napról napra kicsit nagyobb biztonságban és jólétben élhet majd április hatodikától. Nemcsak arra, hogy végre mindenki a tudása és a szorgalma szerint juthat majd előbbre az életben. Hanem arra is, hogy igazságos, de jogállami elszámoltatásban részesülnek majd mindazok, akik az elmúlt években csak a politikai kapcsolataik révén, csak az egyszerű emberek kárára gyarapodtak.

Mert ma is fáradhatatlanul ment előre a kormányváltásért, holott az elmúlt hetekben 8700 kilométert megtéve már több mint 70 kisebb-nagyobb települést keresett fel, több mint 20000 emberrel találkozott és több mint 20 nagyrendezvényen ismertette a baloldal 5 pillérre épülő programját, valamint a kormányváltók 8 pontját. Mert ezek után még péntek este Kispesten is olyan beszédet vágott ki fejből, hogy a közönség nem győzte tapsolni. Mert péntek este sem adta alább a kormányváltásnál.