mszp.hu
2021. április 10. 09:35

Kormányváltást! Korszakváltást! – megjelent az MSZP előválasztási programja

Kormányváltást! Korszakváltást! – megjelent az MSZP előválasztási programja
2022-ben többre lesz szükség, mint kormányváltásra! Korszakváltás kell, mert az önkényuralom felszámolásán túl létre kell hoznunk egy demokratikus, igazságos, szociálisan érzékeny, környezet- és klímatudatos, összetartó Magyarországot.

Mostanra megteremtettük a teljes körű ellenzéki együttműködés technikai feltételeit: eldöntöttük, hogy a demokrata választási szövetség pártjai közös listán, közös programmal, közös jelöltekkel és közös miniszterelnök-jelölttel készülnek a Fidesz leváltására. Mert hisszük, hogy a jelenlegi hatalom választások útján még leváltható: a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz legyőzhetetlenségének mítosza össze is omlott.

A Magyar Szocialista Párt küldetése az együttműködésen belül az, hogy képviselje a humanizált gazdaság, az igazságosabb elosztás szociáldemokrata programját.

Néhány hónap múlva előválasztásokat tartunk, ahol eldönthetjük, hogyan formáljuk normális országgá közös hazánkat.

Kidolgoztunk egy tervet, amivel egy igazságos, esélyteremtő államot hozhatunk létre! Olyan országot, ahol a kormánytól független az igazságszolgáltatás, szabad a sajtó, nem vegzálják a civileket, békén hagyják és segítik a művészeket, tudósokat. Olyan országot, ahol nemcsak a tehetősek számára adott az érvényesülés lehetősége, hanem mindenkinek esélye van a boldogulásra. Egyenlő esélyeket akarunk az oktatásban és a gyógyulásban, európai szintű béreket, megélhetést biztosító nyugdíjakat. És igazságot a közös terhek viselésében. Olyan országot, ahol nem lehet gyarmatosítani a Balatont, nem lehet eljátszani gyermekeink jövőjét.

A Magyar Szocialista Párt – széles körű szakértői hátterére alapozva, és kormányzati tapasztalatainak figyelembe vételével – ezzel a programmal kíván hozzájárulni a demokrata választási szövetség  közös programjának megalkotásához.

Megmutatjuk, hogyan akarjuk újjáépíteni Magyarországot!

 

 

 

Kapcsolódó publikációk

A Magyar Szocialista Párt előválasztási programjának alapjául szolgáló szakértői háttéranyagok elérhetőek a Szociális Demokráciáért Intézet honlapján, az alábbi linken:

https://szocialis.eu/szakanyagok.html

 

Kapcsolódó dokumentumok

2022_Kormanyvaltast_Korszakvaltast.pdf ( 5.18 MB )