Kormányzás helyett válságkommunikáció

Kormányzás helyett a kormány újabb 700 milliót költ az emberek pénzéből pártpropagandára.

A 200 milliós IMF-ellenes hazugságkampány, a több ezer milliós nemzeti inzultációsorozat és a luxuskormányzás legváltozatosabb formáinak bemutatása után az Orbán-kormány ismét a kedvenc önfényező technikájához nyúl: most éppen 700 millió forintot csoportosít át papagájpropagandára.

Akkor, amikor az egyetemek a brutális kormányzati forráskivonás miatt szénszünetet rendelnek el. A nyugdíjasok az utazási kedvezményük elvonásától és a nyugdíjuk megadóztatásától tartanak. A munkahelyek pedig százas nagyságrendben szűnnek meg, holott a munkahelyvédelmi akcióterv reklámozására elköltött 400 millió forintból több állást lehetett volna teremteni, mint amennyit az Orbán-kormány eddig összesen megmentett.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy nyilatkozzon: honnan vette a bátorságot és a 700 millió forintot az újabb luxuskifizetésre és mire akarják költeni az emberek pénzét? A felső- és közoktatási, valamint az egészségügyi és kulturális intézmények vezetőit pedig arra kérjük, írjanak egy kérelmet a miniszterelnöknek, hiszen úgy tűnik, a kormány bukott gazdaságpolitikája ellenére ebben az országban mindenre van pénz, ami Orbán Viktornak fontos.

Ahol van pénz az 1800 fős Felcsút 3500 férőhelyes luxustadionjára, van 75 ezer millió forint hírhamisító közmédiára, ott talán van pénz az óvodák, iskolák, kórházak és művelődési házak fűtésére is.

Török Zsolt,
szóvivő