2011. szeptember 16. 11:04

Kormányzás nincs, csak duma

A Fidesz-kormány újabb megszorításainak egyik ágaként közölte, hogy közel harmincezerrel csökkenti a közszférában dolgozók számát. Mindeközben kiderült, hogy a kommunikációért felelős államtitkárság csapata egy fővel sem csökken, sőt, Giró-Szász András 10-12 fős csapat felállítására kapott engedélyt (természetesen a Nézőpontból átmenekített emberekből). Tehát a közszférában a szakmai munkát leépítik - bár eddig sem működött megfelelően -, miközben az ezt a szegényes teljesítményt kommunikáló csapatot megerősítik. Hazugságerősítő intézkedés Fidesz-módra.

Az már kiderült, hogy az Orbán-kormány felelőtlen gazdaságpolitikája megbukott, az is egyértelmű, hogy a kormányzás színvonala tragikus mélységekbe zuhant, amit Szijjártó és a kommunikációs államtitkárság félrebeszélései sem tudtak meg nem történtté tenni. Mivel Orbán Viktor nem képes jobban kormányozni, így nincs más megoldás, be kell bizonyítani a pocsék teljesítményről, hogy káprázatos siker. Ez már nem csak szánalmas, de bűnös felelőtlenség és Magyarország jövőjét illetően életveszélyes. A kormány lemondott arról, hogy erősítse a szakmai munkát, az államigazgatás színvonalát és már csak szóban kormányoz.

Az MSZP felszólítja az Orbán-kormányt, hogy ne lehetetlenítse el az ország működését azzal, hogy háttérintézményeiben kegyetlen megszorításokat, elbocsájtásokat eszközöl. Miniszterelnök úr, itt az ideje a felelős kormányzásnak.

Török Zsolt,
szóvivő