mszp.hu | Belföld | Fidesz nők parlament
2016. március 16. 14:10

Kormányzás nincs, csak fideszes fejetlen kapkodás

Az MSZP elutasítja azt a kapkodó és átgondolatlan eljárást, amivel a kormány egy nap alatt, kivételes eljárásban akarja átnyomni a Parlamenten a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvényjavaslatot. Az efféle fejetlen kapkodás rengeteg kárt okoz, láthattunk már számos ilyet a Fidesz-kormánytól. Ezért a javaslat kivételes eljárásban történő tárgyalását az MSZP nem szavazza meg, a törvény tartalmával kapcsolatos álláspontját pedig a zárószavazás előtt alakítja ki.

Ezt a törvényjavaslatot egyeztetni kellett volna az érintettek széles körével, ám ez nem történt meg. Teljesen nyilvánvaló, hogy a kormány sietségének csak egy oka van: az, hogy elterelje a figyelmet a március 15-i több tízezres kormányellenes tüntetésekről. A Fidesz kommunikációs trükközése azt jelzi, hogy semmit sem értettek meg abból, ami a Kossuth téren elhangzott. Ha az emberek követelése eljutott volna az értelmükig, akkor a kormány átalakításáról és a Klik megszüntetéséről nyújtottak volna be törvényjavaslatot.

A kapkodó és felelőtlen fideszes törvényalkotásra bizonyíték, hogy pont ma kell házszabálytól eltéréssel azonnal korrigálni egy olyan rossz törvényt a költségátalány szabályozásáról, ami kis- és középvállalkozások tízezreinek keserítené meg az életét. Külön felháborító, hogy ugyanezt a törvényjavaslatot az MSZP már egy évvel ezelőtt benyújtotta, ám a Fidesz akkor ezt még csak napirendre sem volt hajlandó venni.

MSZP-frakció