Kormányzati álhír a béremelés az egészségügyben

Kormányzati álhír a béremelés az egészségügyben
Balog miniszter úgy emelt 12 %-ot az egészségügyi dolgozók bérén, hogy a legtöbbjüknek a hónap végén ugyanannyi pénz kerül a számlájára, mint az emelés előtt. A Fidesz csak a sajtóban tud fizetést emelni, mert a valóságban az orvosok és a szakdolgozók nagy részének semmi se jutott.
Balog Zoltán ismét megalázta az egészségügyi dolgozókat. Nem az anyagi helyzetükön akart javítani, hanem csak a statisztikán. Az emelés papíron jól mutat, de a valóságban semmit sem ér pont, mint Balog miniszter szava.
 
A Fidesz ennyivel intézi el a bérrendezést: papíron ott az emelés, úgyhogy most már mindenki maradjon csendben. Hatalmas az orvoselvándorlás, de a miniszter ennek ellenére se képes emelni a fizetéseket, hogy legalább ezzel megpróbálja itthon tartani őket.  Az orvosoknak és a szakdolgozóknak azonban erkölcsi és anyagi megbecsülésre van szükségük. Balog minisztériuma az álhírek terjesztése helyett inkább dolgozzon ki egy tisztességes béremelést, már ha képes rá.
 
Változásra van szükség, a politikának a betegek és a szakma oldalára kell állnia! A kormányváltást követően 2020-ig uniós szintű bérekkel fogjuk garantálni az egészségügyi dolgozók pénzügyi megbecsülését és megállítjuk az orvosok, nővérek elvándorlását.   
 
MSZP
Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese