Kormányzati packázás, fővárosi bénázás

Kormányzati packázás, fővárosi bénázás
Soha olyan kiszolgáltatott helyzetben nem volt még Budapest közösségi közlekedése, mint most. A BKV idei működéséből összesen 39 milliárd forint hiányzik. A kormány máig nem utalta át a BKV-nak azt a 24 milliárd forintos normatív támogatást, amelyre a központi költségvetésben kötelezettséget vállalt. További 15 milliárd forintnyi működés pedig mind a kormány, mind a főváros részéről finanszírozatlan.
A budapesti közösségi közlekedés immár öt éve tartó dróton rángatása tökéletes jelképe a kormány nyíltan Budapest-ellenes politikájának. 
 
A budapestiek naponta 18 milliárd forintnyi adót fizetnek be az államkasszába. Ez azt jelenti, hogy a fővárosiak kb. kétnapi adójából a budapesti közösségi közlekedés biztosítható lenne. Ehelyett a társaság milliárdokat kénytelen spórolni a karbantartáson, amit jól mutatnak például a kiégett buszok és a füstölő metrók, amelyek egyre nagyobb biztonsági kockázatot jelentenek az utasok számára. Ráadásul hamarosan a dolgozók bére is veszélybe kerül.
 
Amíg a budapesti buszok lerobbanva állnak az út szélén, addig a kormány csak idén 130 milliárd forintot költött a nézhetetlen és ezáltal nyilván nézetlen közmédiára. Sokkoló a városvezetés bénázása; sokkoló, hogy Tarlós István képtelen kicsikarni Orbán Viktorból egy a BKV helyzetét közép- és hosszútávon rendező megállapodást. Kénytelenek vagyunk azt hinni, hogy Budapestnek valójában évek óta nincs már vezetése, képviselete. 
 
Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető

Kapcsolódó párttagok