Kormányzati szándékra történik az elszegényedés

 Gurmai Zita szocialista politikus szerint "Magyarországon a kormány kifejezett szándéka szerint történik az elszegényedés". Az MSZP országos nőtagozatának elnöke, európai parlamenti képviselő erről hétfőn, a szegénység elleni küzdelem világnapján beszélt Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki párt politikusa kifogásolta a kormány személyi jövedelemadó politikáját, amely szerinte a tehetőseket támogatja, a szegényeket sújtja.
    
A mai magyar családtámogatási rendszer különbséget tesz gyermek és gyermek között aszerint, hogy családban, vagy "csak" élettársi közösségben él, holott utóbbiban él a gyerekek 42 százaléka - magyarázta Gurmai Zita.
    
Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja hozzátette: pártja "kategorikusan elutasítja a szegényeket bűnbakká tevő kormányzati politikát". Szerinte a segélyplafon bevezetése a szegények megbélyegzéséről szól.
    
"Oda jutott ez az ország, hogy két markáns társadalmi csoport, a gyermekes háztartások és a 65 év feletti egyszemélyes családok, főként nők élnek a legnagyobb szegénységben" - mondta a politikus.