mszp.hu | Belföld
2020. március 08. 23:05

Koronavírus-járvány: mennyire felkészült a Klebelsberg Központ?

Koronavírus-járvány: mennyire felkészült a Klebelsberg Központ?
A Klebelsberg Központ és elnöke, Hajnal Gabriella készíttetett-e vészhelyzeti forgatókönyvet az iskolák részre a koronavírussal kapcsolatban?
Kialakítottak-e olyan közvetlen, gyors reagálásra is alkalmas kapcsolattartási protokollt, amely azonnali intézkedések közvetítésére alkalmas?
 
Kik vannak annak a válságstábnak a tagjai között, amelyet a koronavírus fenyegetettség miatt feltehetőleg felállítottak a Klebelsberg Központban?
 
Készült-e olyan tájékoztatási protokoll, feladatlista, amelyet felhasználva a tankerületek vezetői az iskolák tájékoztatását és visszaellenőrzését az aktuális fertőzöttségi helyzetnek megfelelően elvégezhetik, akár az eltérő megyei vírushelyzetnek megfelelően is?
 
A Klebelsberg Központ költségvetése alkalmas-e arra, hogy az iskolák a szükséges és elengedhetetlen tisztálkodó- és fertőtlenítőszereket folyamatosan megvásárolják, és azokat rendszeresen használják is? 
 
Felkészült-e arra Klebelsberg Központ és a tankerületek, hogy adott esetben a tanítás hosszabb-rövidebb felfüggesztésével is számolni kell?
 
Az intézményi dolgozók tájékoztatásán túl hogyan, milyen módon kaptak tájékoztatást a tanulók és szüleik az esetleges haváriahelyzet alatti teendőkről, intézkedésekről?
 
A közoktatásban az időskorú, illetve idősödő tanárok száma igen magas. Történt-e intézkedés annak érdekében, hogy a koronavírus-fertőzés és annak szövődménye az ő életüket, testi épségüket ne veszélyeztesse?
 
MSZP
 
Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21

Koltai Imre emlékére

2022-10-01 13:05

Kapcsolódó párttagok