2012. október 03. 16:11

Korózs Lajos előadása az Idősek Világnapján

Nagysikerű előadást tartott Korózs Lajos október elsején a Vasas Szakszervezet VIII. kerületi székházában az Idősek Világnapján rendezett konferencián.

Az MSZP elnökségi tagja, szociálpolitikusa a szakszervezet zsúfolásig telt nagytermében, közel háromszázötven érdeklődő előtt többek között arról beszélt, hogy a kormány idén januártól megszüntetett minden korhatár alatti nyugdíjat, így ma nincs Magyarországon sem előrehozott öregségi, sem korengedményes és korkedvezményes nyugdíj, de nincs bányász- és művésznyugdíj sem. A kormány eltörölte a szolgálati nyugdíjat is, továbbá hazánk az egyetlen civilizált ország, ahol sem rokkantsági, sem baleseti rokkantsági nyugdíj nincs.

Az Orbán-kormány „nyugdíjreformjának” hatására mára mintegy egymillió fő kikerült a nyugdíjrendszerből, és a rombolásnak még ezzel sincs vége: a nyugdíjigazgatás felszámolása már folyamatban van, így csak idő kérdése, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási igazgatóságot is megszüntessék.

Korózs Lajos a sok rossz híren túl azért egy jóval is szolgált: az MSZP, amennyiben a magyar emberek bizalmából lehetőséget kap rá, kormányra kerülve az első intézkedései között vissza fogja állítani a nyugdíjrendszer alappilléreit, hiszen a kiszámítható, felelős és szolidáris társadalombiztosítás nemcsak az állampolgári jólét fokmérője, hanem a modern és versenyképes gazdaság alapját is jelenti.

Simon Dezső, az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége Intéző Bizottságának elnöke külön levélben is megköszönte azt magas szintű előadást, amellyel – mint fogalmazott - Korózs Lajos „jelentős mértékben” hozzájárult a konferencia sikeres lebonyolításához.