MSZP/Belpol.hu | Belföld
2022. március 10. 22:20

Korózs Lajos: Létbiztonságot adunk!

Korózs Lajos: Létbiztonságot adunk!
Április 3-a után az új kormány három intézkedéssel tudja azonnal fékezni az inflációt – ismertette Korózs Lajos, az Egységben Magyarországért Heves 3. választókerületében indított MSZP-s képviselőjelöltje, az Országgyűlés Népjóléti bizottságának elnöke miután kiderült, február közepéig, 8,3 százalékkal, újabb rekordot döntött hazánkban a pénzromlás.

Hatvanban és térségében – mint ahogy az egész országban is – az emberek többsége létbizonytalanságot érez; az elmúlt tíz év inkább csak a leszakadást, nem az előrelépést hozta számukra. Jogosan várják azt a fordulatot, ami újra versenyképessé teszi őket a szlovákokkal, a lengyelekkel vagy még nyugatibb szövetségeseinkkel. Az erre vonatkozó legutóbbi Závecz-kutatás is ezt bizonyította – emlékeztetett az újrázásra készülő MSZP-s képviselő csütörtökön, a Spirit fm Aktuál című műsorában.

Korózs elmondta, az Egységben Magyarországért politikusai már hónapok óta jelezték, kormányzati irányváltásra van szükség, mert e nélkül elsősorban az élelmiszerárak csak még gyorsabban drágulnak. „Ezt a múlt év őszén is lehetett tudni" – idézte fel, hiszen a nagykereskedelmi infláció még magasabb volt a hazai élelmiszeriparban, az import termékeket pedig a legyengített forint sújtja.

Az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje bejelentette, a szövetség, amennyiben április 3-án elnyeri a választók bizalmát, három dolgot vállal: „A jegybanknak drasztikusan be kell avatkozni abba, hogy erősödjön a forint; le kell csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját öt százalékra, minden más élelmiszerét pedig 18 százalékra, és radikálisan csökkenteni kell a jövedéki adót".

Annak ellenére, hogy a fideszes kormány szinte teljesen kiürítette az államkasszát, több lehetőség is adott az áfacsökkentés finanszírozására. Az Egységben Magyarországért tegnap meghirdetett kormányprogramjában lévő igazságosabb adó- és jövedelempolitika, amely újra több pénzt, nagyobb jövedelmet hagy az emberek zsebében, lehetővé teszi a fogyasztás növekedését – magyarázta Korózs.

Miközben tíz éve még negyedével többet ért a magyar kereset, mint Szlovákiában és Lengyelországban, mára ugyanilyen mértékben lecsúsztunk mögöttük: ezt fogja az új kormány visszafordítani – ígérte.

A szocialista politikus elmondta, Heves 3. választókerületében, Hatvanban és környékén folyamatosan körbejár és beszélget az emberekkel a szociális terület és a jövedelmek, a bérek és nyugdíjak felemeléséről, mint a térségben élők számára legfontosabbak kérdésekről. Hangsúlyozta, utóbbi területen éppen ő szorgalmazta a svájci indexálás visszavezetését, amit a szövetség végleges programjában annak vezetője, Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt is megerősített.

A választókerületben 600 főt kérdezett meg a Závecz csoport, és a választók több mint 70 százaléka egyértelműen azt mondja, Magyarországnak nyugat felé kell fordulni. „Magyarországnak az Európai Unióban és a NATO tagjának kell maradni. Ott biztosítják számunkra azt a biztonságot, amit Magyarország kiérdemelt több mint 1000 éves történelme során" – húzta alá végezetül az Országgyűlés Népjóléti bizottságának elnöke, az Egységben Magyarországért Heves 3. választókerületben indított képviselőjelöltje.

Kapcsolódó párttagok