Belföld | Kósa Lajos közlemény
2012. október 26. 15:12

Kósa Lajos jövőképe

– avagy hogyan silányult a napi politika eszközévé az ’56-os forradalom és szabadságharc ünnepe Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen város polgármestere, az október 23-i megemlékezéseken ismét „sziporkázott”: az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emlékét megsértve, a megemlékezést a napi politizálás eszközévé silányította le!

Pártja csökkenő választói támogatottságának megállítása érdekében polgármester úr sajnos minden, akár nemtelen eszközt is felhasznál arra, hogy szélsőjobbról növelni tudja a Fidesz támogatóit.

A Hajdú-Bihar megyei szocialisták azt ajánlják Kósa Lajosnak, mielőtt újabb nagy ívű ötletecskékkel áll elő, először nézzen szét közvetlen környezetében, majd tekintsen egy kicsit távolabb kormánya háza tájára.

Kósa Lajos polgármestereként és országgyűlési képviselőként is a közösség szolgálatára tett esküt!

Felháborító és józan ésszel nem magyarázható, hogy ünnepi beszédeiben baloldali gondolkodású embereket bélyegzett meg, s rekesztett ki a magyar társadalomból, a közéletből. Ezzel a gondolkodással Debrecen polgármestere megosztó személyiséggé vált már saját hitbizományaként kezelt városában is!

Talán jobb lenne, ha a polgármester úr a sok sértő és semmitmondó beszéd helyett azzal foglalkozna, amivel a választói megbízták! Üres, uszító, gyűlölködő szólamok helyett inkább arra keresné a választ polgármester úr, hogyan kerülhetné el a csődöt Debrecen, miért áll a 2-es villamos beruházása már lassan fél éve, honnan lesz pénz a Latinovits Színház befejezésére, hogyan lesz az országban egymillió új munkahely, és mi lesz a sorsa az egyre növekvő számú mélyszegénységben élő családoknak. Nem kevés fizetését inkább a súlyosbodó problémák megoldásával kellene megszolgálnia, mintsem pártjának és annak vezérének próbáljon mindenáron megfelelni.

A magyar választók közül mind többen látják az MSZP-ben azt a politikai erőt, amely 2014-ben képes lesz az Orbán rezsim leváltására, az okozott károk helyreállítására, a hűbéri rend felszámolására, a félelem nélküli emberi lét megteremtésére.

Az MSZP köszöni szépen, jól van. Örülünk, hogy polgármester úr sokoldalú, tanult emberként bokros teendői mellett is időt tud szakítani arra, hogy jó tanácsokat adjon a Magyar Szocialista Párt tagjainak.

Köszönjük útmutatásait, de az 56-os forradalom leverésének felelősségét nem vállaljuk magunkra!

Kárai Dániel (Societas) sajtóközleménye >>>