mszp.hu
2016. december 06. 16:45

Köss sálat a fára!

Köss sálat a fára!
Az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Nőtagozata és civilek Mikulás napján Debrecenben is elindították a ,,Köss sálat a fára" jótékonysági akciót.

A villámcsődületre 2016. december 6-án (kedden) 11.00 órakor, a Petőfi téren vártunk mindenkit, aki segíteni szeretne a rászoruló, nehéz körülmények között élő embertársainkon.

A tértől a Csonkatemplomig több száz sálat kötöttünk a fákra, oszlopokra, padokra. A hidegben a csipetnyi segítségre is szüksége van az utcán élőknek, a társadalom peremén élőknek. A sálakon „Kérlek, vigyél magaddal, hogyha fázol! Melegedj fel! Minden jót neked!” felirat szerepelt. A sálak nagy része örömünkre, rövid időn belül gazdára talált. Többen voltak, akik meg sem várták, hogy a fára kössük a sálat, kérték, hadd vigyenek maguknak, családjuknak.

Szeretnénk, ha az országban mind többen, közösségek, baráti társaságok, magánszemélyek csatlakoznának a kezdeményezéshez. Lepjék el a városok fáit, padjait a sálak, amelyeket bárki elvihet, aki fázik, akinek szüksége van rá. Segítsünk azoknak, akiknek nem telik kenyérre sem, nemhogy meleg holmira!

dr. Juhászné Lévai Katalin
a nőtagozat vezetője 

Papp Andorné
civil magyar állampolgár