2012. február 14. 10:53

Köszönet a hősöknek!

A Magyar Szocialista Párt országos elnöksége, országgyűlési képviselőcsoportja és az MSZP minden tagja és szimpatizánsa nevében köszönetemet fejezem ki azoknak a hétköznapi hősöknek, akik a rendkívüli hidegben egy héten át menetelve igyekeztek felhívni a döntéshozók figyelmét a munkájukat, kenyerüket és reményüket vesztett emberek sorsára.

Ha valakik, a menetben résztvevő egyszerű magyar állampolgárok tudják: a Miskolc és Budapest közötti 200 kilométer nem csupán a Kelet-Magyarországot a fővárostól elválasztó távolságot jelenti, hanem az egyre jobb módú elit, és a mind reménytelenebb helyzetben élő többség közötti árkot is jelképezi.

Azt az árkot, amelyet Orbán Viktor az elmúlt másfél évben minden korábbinál mélyebbre ásott, és amelyet a szegényellenes társadalom- és gazdaságpolitikájával, az „akinek nincs semmije az annyit is ér” kormányprogrammá emelésével ma is tovább mélyít.

A hóban és fagyban is mindvégig kitartó gyaloglókat egyetlen szóval sem méltató, egyetlen percnyi figyelemmel sem kísérő Orbán Viktorral ellentétben az MSZP elnöksége, országgyűlési képviselői, valamint tagjai és szimpatizánsai ezúton is köszönetüket fejezik ki a Munkát, kenyeret menet hétköznapi hőseinek.

Mesterházy Attila