mszp.hu | Belföld
2019. július 01. 13:22

Köszönet az egészségügyi és a közigazgatási dolgozók áldozatos munkájáért

Július 1-je kettős ünnep, a mai napon ünnepeljük az egészségügyi dolgozókat a Semmelweis-nap alkalmából és a közigazgatásban dolgozókat is a Közszolgálati Tisztviselők Napja alkalmából.
Napjainkban Magyarországon mind az egészségügyben, mind a közigazgatásban dolgozni nemcsak elhivatottságot igényel, hanem kitartást és lemondást is. Mindennap láthatjuk, hogy az orvosok és a nővérek, hogyan dolgoznak erejükön felül a betegek gyógyulásáért abban a katasztrófahelyzetben, amelyet a Fidesz okozott az egészségügyben. Ugyanezt az elhivatottságot tapasztalhatjuk nap mint nap, az összeomlás szélére sodródott közigazgatásban is, hiszen a bevezetett rabszolgamunka, a csökkentett fizetés és az elvett szabadnapok ellenére is vannak, akik még kitartanak hivatásuk, a közösség szolgálata mellett.

A közszolgálat és a gyógyítás nem járhat nélkülözéssel, ezért továbbra is támogatjuk mind a közigazgatásban, mind az egészségügyben dolgozók törekvéseit, hogy végre megkapják azt az anyagi és erkölcsi megbecsülést, amit érdemelnek.

Köszönet és hála illet meg mindenkit, aki továbbra is kitart a hivatása mellett az egyre méltatlanabb körülmények ellenére is.

MSZP

Tisztelt pécsi polgárok!