mszp.hu | Belföld, Külföld | EP2014 Jobbik
2014. május 20. 09:55

Kovács Béla vetesse le magát a Jobbik EP-listájáról!

Az MSZP felszólítja Kovács Bélát, a Jobbik orosz kémtevékenységgel vádolt európai parlamenti képviselőjét, ne bújjon mentelmi joga mögé, hanem azonnali hatállyal mondjon le az egyébként is véget érő EP-mandátumáról, és vetesse le magát a Jobbik EP-listájáról! Más megoldása nincs a gyors tisztázásnak. Ennyivel tartozik a Moszkva és Teherán iránti rajongásáról ismert Vona Gábornak is.

Amennyiben Kovács Béla lelki és fizikai kimerültsége nem teszi lehetővé helytállását, úgy politikai gondnokára, Vona Gáborra hárul az ezzel kapcsolatos teendő. Hiszen a Jobbik magyarázata szerint a rájuk szavazó polgárok egyöntetűen azt akarták, hogy Kovács legyen az EU-orosz kapcsolatok ápolásának egyik fő európai letéteményese. Ez minden bizonnyal nemzeti érdekeink képviseletének sajátos kifejezése.

Látjuk azt is, hogy a Putyin-bérencek sorában a Fidesz nehezen tűri a konkurenciát. A jobboldal mentális gyötrelmein túl igen komoly a Kovács Béla elleni vád! A konkrét esetben immár nem csupán Morvai Krisztinának, a Jobbik listavezetőjének, és kebelbarátjának, Gaudi-Nagy Tamásnak köpködős-zászlóhajigálós valóságshowjáról van szó, hanem a magyar nemzet és európai szövetségeseink elleni kémkedésről!

Szemben a Jobbikkal és a Fidesszel az MSZP soha nem gördített akadályt a vádhatóság eljárásai elé, akkor sem, ha ezek fájdalmasak voltak, és egyébként igaztalannak bizonyultak.

Szanyi Tibor
EP-listavezető