Kisalföld | Belföld | polgármesterség kampány
2014. október 05. 12:46

Kovács Tamás: szimpatikus jelöltre van szükség

A Kisalföld vállalta, hogy sorra bemutatja Mosonmagyaróvár polgármesterjelöltjeit. Ezúttal a szocialista Kovács Tamást, aki megszüntetné a politikai tanácsadó állásokat.

– Mosonmagyaróvárért Választási Szövetségnek nevezik magukat, ám nem beszélhetünk széles baloldali összefogásról a városban.

Ez nem rajtunk múlt. Folytattunk tárgyalásokat a DK-val és az LMP-vel is, ám nem jutottunk közös nevezőre. A közös indulás elvetése is egyfajta döntés volt, ami kizárólag erre a helyzetre vonatkozott.

– Szövetségre léptek viszont a szociáldemokratákkal...

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja is baloldali párt, számos ponton közös a programunk. Ezeket összefésültük és döntöttünk a jelöltek állításáról. A szövetségesünk három körzetben állított jelöltet, valamint a lista második helyén is Mácsik János, a szociáldemokraták helyi elnöke áll.

– Miért lett ön a szövetség polgármesterjelöltje?

Tapasztalt politikusként méretem meg magam. Jelenleg az önkormányzat pénzügyi bizottsága elnökeként, nyolcéves önkormányzati múlttal, elkötelezett baloldali politikusként állok a köz szolgálatában. A mostani képviselő-testület számos intézkedésével nem értettem egyet, ellenzéki képviselőként próbáltam megállásra késztetni a helyi demokráciát sárba tipró döntéseket.

– Mit ért ezalatt?

Egy városnak a többség által elfogadott, kedvelt, szimpatikus személyiségjegyekkel felruházott polgármesterre van szüksége. Jelenleg ennek meglétéről nem vagyok meggyőződve. A önkormányzati szabályozás kevésbé átlátható és nem vállalkozóbarát. Az egyiknek mindig jut, míg a másik mellőzött. A tájékoztatás pedig nem minden esetben objektív.

– Miben változtatna Mosonmagyaróváron?

Olyan várost szeretnék, ahol az egyén szabadon, félelem nélkül nyilváníthat véleményt. Hatékonyabban érvényesül a választók érdekeinek képviselete. Megerősödik az önkormányzat szolgáltató és szociális fenntartó jellege. Erősíteném a szociális hálót, hogy minden rászoruló családhoz, idős emberhez eljusson a segítség.

– Konkrét példákat is tud erre mondani?

Tervezzük az önkormányzati bérlakások díjának mérséklését, a politikai tanácsadói állások megszüntetését, a parkolási díjak csökkentését, a helyi vállalkozások helyzetbe hozását. Mérsékelnénk vagy megszüntetnénk a telekadót. Tervezzük a helyi fideszes ügyek kivizsgálását, a közbiztonság javítását, a magyaróvári belváros rekonstrukciójának elindítását. Létesítenénk útalapot, folytatnánk az önkormányzati intézmények felújítását.

Az interjú eredeti linkje: http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/kovacs_tamas_szimpatikus_jeloltre_van_szukseg/2400707/